donderdag 17 maart 2011

De insluiper

Trouwe lezers weten vast nog wel dat er een aantal jaar geleden tijdens onze afwezigheid in ons appartement is ingebroken. Naast dat het irritant is dat je spulletjes en je centjes zijn gejat, er uit je koelkast is gegeten en er op je plee is gepoept, hou je er ook een vreemd soort van onveiligheidsgevoel aan over.

Zo voelen wij, als we het appartement verlaten drie keer aan de deur, of ‘tie toch wel goed op slot is gedraaid. Voor de niet Floridagangers: je hoeft hier nooit bang te zijn dat de deur achter je dicht valt, je moet hem zelf op slot draaien. Als wij terugkomen, voelen we weer of de deur nog steeds op slot is.  Voor de zekerheid nemen we sindsdien kostbaarheden zoals het fototoestel en de laptop altijd mee in de rugzak. Alsof die zooi niet uit een auto gestolen kan worden……En bij binnenkomst doen we voor de zekerheid altijd nog even een quickscan, om zeker te weten dat er geen ongenode bezoekers zijn geweest. Aanvankelijk duurde de quickscan een kwartier omdat alle inloopkasten en badkamers ook nagelopen moesten worden en er onder alle bedden werd gekeken. En ook in de ruimte waar de airco staat. En in die van de wasmachine en de droger…… Verder maken wij het goed, dank u!

Gisteren kwamen wij bepakt en bezakt terug van de eerste inkopen in de Walmart. Bij de eerste check bleek de voordeur op slot, dus wij stapten welgemoed binnen. Omdat de tijd alle wonden heelt, had ik de laptop gewoon voor het eerst weer eens in het werkhoekje laten staan. Voor de zekerheid liep ik er toch naar toe. Wat gek, de laptop stond er wel, maar de snoertjes lagen niet zoals ik ze had achter gelaten. Lidy, die de inspectie van de slaapkamer, de inloopkast en de badkamer voor haar rekening nam, zag onmiddelijk dat de wekker verplaatst was. Bovendien knipperde hij op 00:00 uur… alsof de tijd had stilgestaan tijdens onze afwezigheid.

Met bonzend hart liepen we de drie kamers, 7 inloopkasten en twee badkamers na. Alles normaal, we misten niks, ook niet uit de koelkast. En er zaten ook geen vreemde remsporen in de pot. Ook geen bekende trouwens. We waren verbijsterd. Tot ik de nieuwe Comcastkastjes bij de televisies zag liggen, met de nieuwe afstandsbedieningen. Kennelijk was de lokale onderhoudsmonteur binnen geweest om deze handel aan te sluiten. Niet zo erg, we kennen hem wel want hij rijdt hier de hele dag met zijn truck rond omdat er altijd wel ergens iets te onderhouden is is dit complex. Het was netter geweest als hij zich even van te voren had gemeld of in ieder geval even een notitie had neegelegd, dan weet je tenminste wat er in ‘je’ huis gebeurt tijdens je afwezigheid.

De waakzaamheid in huize Teleton is door dit voorval weer opgeschaald naar Orange. Laptop en fototoestel vergezellen ons weer dagelijks in de Dikke Dodge want je weet maar nooit. En voor de nacht gaat er weer een eetkamerstoel voor de deur, met een paar lege blikjes er op, die zodra de stoel beweegt, luidruchtig op de tegels van de hal kletteren. Dat zal ze leren, de insluipers.

IMG_2749 Vandaag waren we in SeaWorld. Met nog een heleboel andere mensen. Voor de parkeerplaats stonden de auto’s zes rijen dik. Eenmaal binnen heerste een gezellige drukte. Wij zagen Believe en Blue Horizons in een uitverkocht stadion en deelden een fajita sandwich in Mango Joe’s Cafe. Een overijverige huisvader die voortvarend met zijn dienblad vol verfrissingen door het drukke restaurant laveerde op weg naar zijn dorstige gezin, maakte net naast ons tafeltje een misstap waardoor er twee grote bekers Sprite (met  ijs) in Lidy’s boezem verdwenen.

De kenners weten hoeveel Sprite er in een grote beker gaat. En hoeveel ijs……Het was een nette vent, die ons naast duizend excuses, ook nog eens aanbood de lading ijs handmatig te verwijderen. Wat wij beleefd afsloegen.

Tegen een uur of half vijf hielden wij SeaWorld voor gezien. Op de terugweg werden we aangesproken door een jong stel dat Nederlands sprak. “Hoe lang blijven jullie nog?”, vroegen ze belangstellend. Besmuikt stak ik vijf vingers omhoog. “Vijf dagen nog maar?”. “Vijf weken…” zongen wij in koor terwijl ons hart een sprongetje van blijdschap maakte. Bij de auto aangekomen keken we nog een paar minuutjes naar de radeloze mensen die tevergeefs tussen de eindeloze rijen witte auto’s hun eigen exemplaar probeerden terug te vinden. Thuis schoven wij eerst een pizza in de oven en daarna in onze mik. Lidy draait haar eerste wissewasje terwijl ik de leuke reacties op ons blog voorlees. Aan de overkant zakt de vuurrode zon achter het clubhuis van Cane Island. Het zijn de kleine geneugten des levens die er voor zorgen dat de stemming in huize Teleton onveranderd uitstekend is. Mazzelpikken zijn we, bij wie het geluk op dit moment vanzelf aan de kont lijkt te kleven. Of zou het toch door de Sprite komen………….

Voor wie naast de praatjes ook nog belangstelling voor de plaatjes heeft. We kijken even naar de beelden:

 

Even wachten. Nog even wachten. Nog heel even wachten:

IMG_2948

 

Pizza!

IMG_2952

21 opmerkingen:

Natasja Valentijn zei

Dat is inderdaad 'check, check, double check' :-). Groot gelijk hoor! Better safe, than sorry... Wel een beetje raar dat ze zonder aankondiging werkzaamheden verrichten in jullie huis. Niet echt netjes.

Fam Verkoelen-Roeland zei

'k Heb er amper van kunnen slapen : wanneer verklaar je die roze krokodil ? :)
't Zal je maar overkomen dat ongevraagde bezoekers zijn langsgeweest. Net zoals een inbraak in een auto wil ik dat niet (meer) meemaken...
Ben benieuwd wat jullie de komende dagen nog gaan beleven.
Groetjes,

Hilde en co

Hinny, Ina en Dani Haan zei

Pfff, gelukkig was die insluiper een monteur. De laptop kun je niet missen, want dan hebben wij niets meer te lezen 's morgens bij het ontbijt. En het avontuur met de Sprite. Volgens mij weten alle Amerikanen dat jij een blog te schrijven hebt. Zodat zij wel voor avonturen zorgen.

Marja en Tony zei

He...net als dan "boeven opsporen" op een laag pitje kwam te staan, wordt je weer met je neus op de feiten gedrukt, gelukkig betrof het een overijverige klusser maar toch...
Maar op een plakkerige boezem na weer een heerlijke dag met een leuke fotoreportage, het ziet er steeds "gelikter" uit hoor!

Xandra, Jeroen, Christian en Anthonie zei

Gelukkig maar dat de laptop was blijven staan, we hadden er toch niet aan moeten denken dat we geen blog hadden gehad vandaag na het opstaan.

En dat is het nadeel van een huis van een ander waar de monteur of het management team alsnog in kan. Misschien moeten we wel ons eigen slot mee gaan nemen en in de deur zetten als wij er zijn. ;-)

Mooie foto's.

Rick, Sunshine State zei

Gelukkig alles is er nog.. geen insluiper, maar de monteur die zijn werk doet. Had even wat moeten overleggen, jammer dat het allemaal weer even opgeport wordt.

heerlijke foto's !!

Leoclassics zei

Toch raar als er 1 maal is ingebroken hoe alert je wel bent op alles .
Verder ziet de pizza er geweldig uit en kan ik ook niet wachten tot onze beurt is gekomen voor naar seaworld te gaan .

kimmie zei

Alles ok gelukkig en wat een mooie foto's zeker van BELIEVE.. Makaio wilde niet met mama meespringen blijkbaar zag wel zijn schaduw in het water. Erg leuk en bedankt weer voor een verhaal met een goede afloop

Veel plezier en tot morgen

2theusa/Christa zei

Dat was een 'verfrissende' dag ;-) met name voor Lidy.
Zo te lezen zit de stemming er nog goed in ondanks inbreuk op de privacy.
Wat een leuke fotocollage's, hoe maak je die??
Groet Christa

pumi1000 zei

Housekeeping en onderhoud houd je nu eenmaal niet tegen.......vorig jaar was onze dochter haar favoriete knuffel kwijt.....wij dachten nog wie neemt nou een knuffel mee......maar housekeeping had hem per ongeluk meegenomen met de vieze was. Dochter in tranen en wij naar de front desk 's avonds om 22.00 uur, want we wisten zeker dat iemand van hun hem meegenomen had. Na veel aandringen werd hij eindelijk gevonden ergens achter bij de was. Sindsdien moet "apie" voortaan in de kluis iedere keer dat we weggingen, dus ik begrijp het gevoel van je waardevolle spullen beschermen.

Weer mooie foto's uit de categorie blauwe luchten!!

Hannie zei

Raar hoor dat een monteur zomaar binnen komt. Die tip van een stoel met blikjes voor de deur knoop ik in m'n oren!
Wat ziet jouw blog er toch gelikt uit. Kan ik als beginneling nog heel wat van leren.

cloggie68 zei

Waarom moet dat allerlaatste plaatje van de pizza nou juist in mijn geheugen blijven hangen? Het is hier pas 10.23... nog veel te vroeg voor Pizza. Verder klinkt alles weer heerlijk, een klein beetje jaloezie mag best, toch? Geniet ervan!

mirjam zei

Dat verhaal over de inbrekers kon ik natuurlijk nog niet maar ben wel blij je het nog een keer vertelt want daar hebben we wat aan !!!

En dat ze uit je koelkast eten en op je wc dr behoeftes doen gatverdamme... het moet niet gekker worden want dat is het al!


Aan de foto's te zien hebben jullie weer een geweldige dag gehad , mooie foto's ook en ook ik zou graag net als christa willen weten hoe je zo'n fotocolage maakt dat ziet er super uit.

groetjes Mirjam

Twan en Judith zei

Het klinkt weer allemaal geweldig, en ziet er ook weer ditto uit.

Wat heerlijk voor ons dat we nog lekker 5 weken mogen meegenieten, en dat ga ik ook zeer zeker doen.

Veel plezier nog met zijn 2en, maar dat zal ongetwijfeld gaan lukken.

Twan

Martin, Richard, Linda en Lisa zei

Gelukkig niets aan de hand, was zeker wel even schrikken?

Heerlijk zo'n dag in Sea World, erg vervelend van dat Sprite avontuur, hopelijk heeft het de dag niet verpest.
Leuke foto's en die pizza ziet er heerlijk uit.

Geniet ze verder.

H(EL)EEN zei

Tjonge het leek wel CSI zo beschreef je de insluiper. Tenen krommend zo spannend. Wat is het druk overal zeg,maar vast wel gezellig. Leuk om de foto's weer te zien van de whales. Deed de kleine Makaio ook mee in de show?

Nog veel plezier daar.

Yo

Anita zei

Wat jammer dat ze geen kluis hebben in de appartementen, tegenwoordig zijn er hele fraaie waar zelfs een laptop in past.
Je schrikt wel als er vantevoren niet aangegeven wordt dat ze in het appartement moeten zijn. Wat een avonturen beleven jullie toch weer, heerlijk om te lezen hoor.
Die pizza was het effe wachten wel waard! Leuk die foto collages, tot de volgende keer
groetjes
Anita

Nancy zei

Julie maken in ieder geval weer voldoende mee! Maar wat slordig dat zo'n monteur zo maar binnen wandelt?!

Laat het de pret niet bederven en geniet van alle dagen vol zon!

Groetjes Nancy

Twinmom1995 zei

Wij legde vorig jaar de waardevolle spullen altijd wel in de kluis. Ik dacht dat alle appartementen een kluis hebben. IS er dan een bepaalde rede waarom jullie de kluis niet gebruiken?
Ik vind de tip van de stoel met de blikjes overigens zeer bruikbaar :-)

Pieter en Petra zei

Wij laten de sleutel dan ook nooit achter in de lockbox ondanks dat dit tegen de 'regels' is.

Groetjes,
Pieter & Petra "PenPe"

Lucy zei

Jullie hebben helemaal gelijk hoor gewoon menemen al die kostbaarheden!
Het is weer echt genieten om jullie
verslag te lezen.

Groetjes Lucy