vrijdag 18 maart 2011

Blaosmeziek

Omdat de voorvaderen van Teleton uitbaters waren van een openbaar toilet, kijkt hij misschien met iets andere ogen naar de gebeurtenissen in een toiletterie dan de gemiddelde toerist met hoge nood. In het buitenland, waar andere gewoontes gelden, is toiletbezoek voor de echte liefhebber een feest voor de zintuigen. Vervelen doet het nooit, het zit in de genen! *)

Terug naar de plaats van handeling: het openbare herentoilet in SeaWorld. Lag gisteren de nadruk op het visuele aspect, vandaag komt het auditieve deel aan de orde. Hoewel mijn voorkeur uitgaat naar het huisellijke toilet, ontkom je niet aan het bezoek aan een openbare gelegenheid als je naar een land reist met zes uur tijdverschil. De biologische klok protesteert niet alleen tegen het waak-slaapritme maar ook de spijsvertering is immers de eerste dagen niet aangepast aan de nieuwe situatie. Vandaar dat het openbaar toiletbezoek voornamelijk in de eerste dagen van de vakantie speelt. Zonder in details te treden, vermoed ik dat dit wel zo’n beetje ons laatste bezoek aan een openbaar was. Dat onderwerp is dus onder het motto smeed het ijzer als het heet is, hiermee ook weer behandeld.

Is het privaat in de meeste woningen vaak de meest rustige plaats, openbare herentoiletten kenmerken zich door een kakafonie van geluid. Het gerinkel van gespen van broekriemen die op de grond vallen, het (liefst met de voet) optillen of juist neerklappen van de bril, het afrollen van toiletpapier zijn ook voor de leek herkenbare geluiden. Maar het ongegeneerd luidruchtig steunen en zuchten dat bij vrij veel mannen kennelijk met de stoelgang gepaard gaat, kan bij sommigen van ons angstgevoelens oproepen. Is daar een mens in doodsnood of heeft hij gewoon te veel veldmuisjes gegeten?

En dan kennen we nog het fenomeen wat kenners ‘flatulentie’ noemen, ook wel de bloasmeziek genoemd. Dit komt niet alleen voor achter de gesloten deur van het toilet, waar we de schijtert alleen kunnen herkennen aan de Nikes die onder de deur deur piepen of de broek die daar quasi nochalant overheen hangt. Het rode hoofd, de grote ogen en de gebalde vuisten moeten we daar zelf bij verzinnen als de winden om de rotsen waaien. Ook de staand plassende man bij het urinoir blaast dikwijls zijn partijtje mee. Hoewel hij met de rug naar ons toe staat, is hij heel herkenbaar maar dit weerhoudt sommige mannen er absoluut niet van om gewoon eens flink af te fakkelen. Veel mannen huldigen kennelijk het standpunt ‘Where ever you may be, let all your wind go free’ wat vrij vertaald op hetzelfde neerkomt als onze uitdrukking ‘Er uit, zij die geen huur betalen…. ‘

Het is een onschuldig vermaak waar ik jullie verder niet meer mee lastig zal vallen. Wat anderen op het openbare toilet doen, moeten zij zelf weten maar ik vind het nu eenmaal prettig om mijn ogen en oren de kost te geven. Het is per slot van rekening mijn vakantie……

Vandaag bezochten wij Downtown Disney voor de aanschaf van de nieuwe jaarkaarten. Wij hadden wel smak op een broodje bij The Earl of Sandwich. Het was er druk, maar eenmaal binnen maakte een vriendelijk stel plaats. Lidy schoof in de bankjes en ging een beetje aan de binnenzijde zitten. Je weet maar nooit wie er nu weer met zijn dienblad langs komt struikelen. Ik ging op zoek naar het begin van de rij. Die bleek zo’n beetje buiten bij de Kerstwinkel te zijn. Wij gaven de bankjes dus weer snel vrij en gingen op weg naar de Florida Mall waar wij een Little Hamburger met kaas en bacon scoorden. Toevalligerwijs zitten de Five Guys recht tegenover de ingang van het herentoilet maar daar zijn mij geen speciale zaken opgevallen. Of het moest die bejaarde dame zijn die door een stel potige mannen zonder pardon werd buitengejopt. “Gaat u maar bij de Subway sassen, wij kunnen hier geen pottenkijkers gebruiken, dame”.

En van zo’n relaxed rondje komt de vakantiestemming er in huize Teleton meer en meer in. We krijgen weer een dollarcentje meer voor onze euro, de benzineprijzen dalen even hard als ze zijn gestegen en de temperaturen lopen op tot zomerse waarden. Dit weekend staat een concert uit de serie Viva la Musica en een optreden van good old Chubby Checker op het program. Wat wil een mensch nog meer? De dagelijkse foto uit de  serie Blauwe luchten met witte wolkjes misschien? Die houden jullie tegoed, in plaats daarvan kunnen liefhebbers naar een ouderwetsch muziekje luisteren.

*) Eerder verscheen in deze serie: De verschillende soorten toiletpapier of waarin de Amerikaan zich onderscheidt van de Europeaan en de onmisbare studie De voor- en nadelen van de diepspoeler.

7 opmerkingen:

kimmie zei

haha mijn ochtend/dag is weer helemaal in orde. Heb het verhaal weer met een glimlach gelezen. Nog net niet in lachen uitgebarste anders zouden mijn collega's me raar hebben aangekeken.

Dank u en tot morgen

Jacqueline zei

Tegen jou kan je rustig zeggen dat je de pot op kan. Kom je namelijk met een zeer vermakelijk verhaal weer vanaf!
Zo zie je maar weer dat het zin heeft om naar iemand zijn gezeik te luisteren want daar kan je zeer uitgebreid over schrijven ;-)

Groetjes en tot morgen

Ben Zwaan zei

Ieder mens heeft recht op minstens 1 afwijking. Volgens mij is Ton een stuk of 10 mensen tegelijk ....... Benieuwd naar morgen of hebben we alles gehad in de Forbidden World of Teleton ?

Hans zei

Wat een mooie blog, we genieten van ieder verhaal, tof zeg.
En, bedankt voor die Alamo code, we hebben geboekt en een groot voordeel gedaan, bedankt hé!

Grt Hans & Francisca

Marion. zei

Een beetje laat ingeschakeld en alles bijgelezen en het is weer genieten van jullie blog.

Unknown zei

Owjee.. straks hou je er nog een obsessie aan over Ton!
Dan durf ik niet meer bij jullie thuis naar de wc te gaan hoor! haha..

Kusjes!!

Robert-Jan en Yvonne zei

Wat een prachtige verhalen weer; en als je er goed over nadenkt, heel herkenbaar ;-) ! Zal volgende keer nog wat beter opletten !