vrijdag 18 maart 2011

Water maken

Vies? weet je wat vies is, als het struif van je zachtgekookte eitje via je kin  je nek inloopt als je je twee dagen niet hebt geschoren. Veeg dat er maar eens af.

Sommige dingen zie je bij ons thuis niet zo vaak. Zoals gisteren in het toilettorium in SeaWorld. Minstens twintig plassende mannen op een rij. Fascinerend. En wat een verschil in houding, techniek, effectiviteit en spelvreugde. En dan zie je ze alleen nog maar van achteren, bijna anoniem dus. Maar hun lichaamstaal spreekt boekdelen. Zij die de plasser met twee handen vasthouden zouden wel eens zwaar geschapen kunnen zijn of misschien moet ‘ie wel een paar ons voorhuid opzijschuiven. ‘t Kan ook zijn dat hij bang is dat z’n jodocus d’r af valt, per slot van rekening zit ‘ie nog maar aan een kant vast. En hij heeft al een gat in z’n hoofd! 

Zij die met een hand sturen, zijn in negen van de tien gevallen besneden. Zelfs van achteren is goed te zien, welke techniek de man gebruikt. Sommigen lijken het erelid van de huwelijksvereniging met de volle hand vast te houden, anderen nemen hem tussen duim en wijsvinger. Een enkeling laat de boel de boel en krabt om de tijd te verdrijven aan het onderste deel van zijn rug.

Ook het zogenaamde afschudden kent verschillende technieken. Van ons moeder leerden we dat schoon uitplassen van belang was. Anders gaat het zweren. En natuurlijk had zij ook haar eigen belang. In die tijd ging de onderbroek immers een hele week mee. Met het klimmen der jaren verdient het afschudden meer aandacht, net als bij een auto raken de pakkingen wat losser hetgeen tot kleine lekkages kan leiden. Pakweg de eerste dertig jaar van je leven hoef je je hierover meestal geen zorgen te maken. Sluizen open, inpakken en wegwezen. Veertigers maken vaak een snelle schudbeweging van uit de heupen na afloop van het plasgebeuren. Voor oudere mannen is het heel gewoon om de pijplijn  met twee handen leeg te schudden. Dat ziet er een beetje uit alsof ze een oude vriend feliciteren met z’n verjaardag. Flink schudden, stevig vasthouden, even kijken en nog eens lichtjes schudden. Beter safe than sorry.

Sommige mannen zie je machteloos met een rood hoofd omzich heen kijken. Zij lijden waarschijnlijk aan het syndroom van Jan Raas. Jan was een wielrenner met een Zeeuwse kop.  Een reus van en vent met een misplaatst schaamtegevoel. Je pist niet in gezelschap. Het verhaal gaat dat hij zo hard kon fietsen omdat hij niet, gelijk andere rennners in het peloton, in de voor wielrenners zo karakteristieke houding, vanuit het zadel kon plassen. Jan had dus twee opties, of hij fietste hard vooruit tot hij een bosje in het snotje kreeg waar hij kon plassen, of hij bleef achter en moest maar hopen dat hij het peloton kon inhalen. Veel mannen lijden aan dit syndroom en blokkeren zodra er iemand in de buurt is. Zij plassen het liefst in de veilige beslotenheid van een toilet.

Het laatste soort mannen is het type waarbij het helemaal niet meer lukt. Je ziet hen moedeloos het gebouwtje verlaten. Voor de vorm wassen zij wel zorgvuldig hun handen, maar opgelucht zien ze er niet uit. Hopen maar op een beter resultaat bij de volgende beurt. Waren zij een pak sinaasappelsap dan kregen zij de kwalificatie: With Pulp. Voor hen zit er niets anders op dan zich te melden bij de befaamde uroloog Prof. Dr. Ing. Plasmans te Wateringen.

Zo is er een hoop te zien in een ver land, beste lezers. Zeker als je niet blind bent. En als je niet doof bent, hoor je ook zo het een en ander, maar daarover meer in een volgend bericht. Als er dan nog lezers over zijn……Maar de koffie zit er in, wij maken ons op voor een middagje boodschappen. Voor we weg gaan, probeer ik nog even te plassen…..

14 opmerkingen:

Ben zei

En weet Lidy van deze hobby af ?

Patrice zei

Je had opns gewaarschuwd dat diepgang het parool zou zijn. En tja daar hoort een uitgebreide studie natuurlijk wel bij. Dank voor het delen van je bevindingen. Wij zijn het weekend weer lachend begonnen :-)

Xandra, Jeroen, Christian en Anthonie zei

Haha Ben, fantastische opmerking.

Ik zit al met smart te wachten op de uiteenzetting van de gewoontes van het andere geslacht. Wellicht dat Lidy een mooi verhaal kan schrijven. ;-)

Maar voortaan kunnen we niet normaal meer langs een rij plassende mannen lopen door dit verhaal.

Dees zei

Ik heb tijdens het lezen van je verhaaltje een slokje melk geinhaleerd. Mijn sinussen zijn weer open. Bedankt voor een kijkje in het herentoilet!

kimmie zei

hahahaha erg interessant om te weten.

Leuk om te weten
Veel plezier vandaag

Anoniem zei

Aangezien het internet hier gisteren avond plat lag, was ik nu eindelijk in de gelegenheid om flink bij te lezen. Het is als een boek dat je niet weg kunt leggen. En dan eindigen met bovenstaand verhaal over plassende mannen. Hoe kom je er op ?! Maar erger nog, hoe raak ik die beelden weer kwijt ?

mirjam zei

Hmm .....interesant allemaal maar kweetniet of ik dat nou allemaal wil weten hahahaha........

nogmaals bedankt voor de tip van de auto we hebben nu een midsize suv en zijn er helemaal blij mee en de andere is geanuleerd

Goetjes Mirjam

H(EL)EEN zei

Zeg verveel je, je een beetje of zo?
Hoe kom je erop. En tja hoe kom ik er weer af?

En ik kan met geen mogelijkheid meer normaal naar een wc daar of er popt wel een quote uit het Teleton verhaal boek op.

Teleton bedankt, ik moet nu plassen.

Veel plasplezier nog daar, je hebt nog een maand!

Marja en Tony zei

Nu weet ik tenminste waarom ik in mijn "mannenhuishouding" zo vaak de vloer van de wc moet dweilen, misschien moet ik ook de muur maar eens van een sopje voorzien!! ;-)

Pieter en Petra zei

Hahahahahaa... we plassen zowat in ons broek van het lachen !!!

Groetjes & tot de volgende update,
Pieter & Petra "PenPe"

Roberto & Wendy zei

Dag Ton & Lidy,

het is weer eventjes geleden dat we van elkaar gehoord hebben! Blijkbaar is alles nog even goed als het altijd geweest is !!! :) jullie zin voor avontuur is er nog en je bent het schrijven zeker niet verleerd !!

we hebben geen blogaccount meer maar dit belet ons niet om mee te volgen en de lachspieren te trainen !!

veel plezier beide, en de lieve groetjes van Roberto & Wendy

Ryan en Hannah zei

Lijkt me een goede voorzet voor een nieuwe Travel Channel documentaire "Inside Seaworld, upclose and personal".

Geniet er nog van!

Mariska zei

Met twee mannen in huis waarvan 1 opgroeiend zal ik voortaan toch nadenken wat ik zeg over hun wc gebruik, want het heeft nogal een impact :)

Eric (ekkie50) zei

Ik schud je de hand, Ton.