zaterdag 26 maart 2011

IJsberende Beluga’s

Wij kwamen gisteren bepakt en bezakt terug van het winkelen. En afgepeigerd. Ook de dagelijkse boodschappen waren gedaan dus ieder droeg zijn last naar draagkracht. Het openen van de deur is hier nog altijd een hele toer. Een klein, dun, koperen sleuteltje waar je met je grote mannenknuist maar geen grip op kunt krijgen. Dus liet ik de sleutelbos even in het slot zitten, bromde dit nog even tegen Lidy en liep met de tassen direct door naar de koelkast en de diepvries en vulde deze volgens het FiFo-systeem af.

Achter mij sloot Lidy de deur, deed deze met de draaiknop op de twee nachtsloten en zette de stoel met blikjes als extra beveiliging op z’n post want we waren niet meer van plan om nog uit onze luie stoel te komen. Wij deden wat een mens zoal op een luie avond doet en maakten ons rond half twaalf, na P&W gereed voor de nacht. We verzamelden onze eigendommen, zoals het fototoestel, de telefoon, de portemonnees en de sleutels. De  sleutels ontbraken….Waar heb je ze voor het laatst gebruikt en wat heb je er toen meegedaan? Goeie vraag, ik ben er mee binnengekomen. In allerijl werd de stoel, met de blikjes opzij geschoven waardoor het hele portiek gelijk in opperste staat van paraatheid moet zijn geweest. In het slot aan de buitenkant van de deur, staken de auto- en de huissleutels en wij slaakten een zucht van verlichting.

IMG_3619Vandaag was het weer Viva La Musica in SeaWorld dus togen wij er na de lunch naar toe. Het was druk en het duurde even voor we door de security-check en de paspoortcontrole geraakten. Jerry Rivera trad op en met de gezellige middag van vorige week nog vers in het geheugen, gingen wij er eens lekker voor zitten. Heel Zuid-Amerika was weer vertegenwoordigd, waardoor de stemming er in het bijna volle stadion ontegenzeggelijk goed inzat.

De presentatrice zweepte de boel nog een beetje op door alle landen van het Zuid-Amerikaanse continent  op te noemen. Ze waren er weer de Peruanen, Argentijnen en Panamezen en dat wilden ze weten ook. Bij de vraag of er soms Bolivianen waren, bleef het angstig stil, of ze waren er echt niet of ze zijn niet zo trots op hun land. Toen Jerrrrry uiteindelijk door de fans uit Puerrrrrto Rrrrricooooo werd toegejuicht, ging het dak er af. Liefhebbers kijken even naar het filmpje.

IMG_3748Bij de echte fans kon Jerry natuurlijk niet stuk vanmiddag, maar de toevallige passanten kon hij niet lang boeien. Laten we zo zeggen; als Frits Sissink en Willem Nijholt een nieuwe Che Guevara zoeken, maakt Jerry geen schijn van kans. Zijn presentatie is lui, zijn stem zeurt, hijIMG_3765 heeft een klein bereik en een lekker kontje. In de derde ronde is Willem hier op uitgekeken en dan knikkert ‘ie hem d’r vast uit. En dus hielden wij het, na ruim een half uur in de krappe stoeltjes klem te hebben gezeten achter een man met een heel vies oor, maar ook achter een Latino schoonheid met een kek hoedje, voor gezien.

IMG_3627We bezochten de meest schandalige plek van SeaWorld en zagen met afschuw de Beluga’s, de ijsbeer een de walrussen in veel te bekrompen, ouderwetsche dierentuinverblijfplaatsen. Je staat er bij en kijkt er naar en wordt er verschrikkelijk bedroefd van. Geen enkel spoor van natuurlijk gedrag, de beluga's ijsbeerden heen en weer, de walrussen schommelden neurotisch op en neer om de gemene bundel licht die op hen scheen om de amateurfotografen nog een schijn van kans te geven op een leuk plaatje te ontwijken. De ijsbeer lag zo te zien al een tijdje in coma. Op dus naar de orca’s die er in wezen niet veel beter aan toe zijn, maar waar gelukkig nog iets van natuurlijk gedrag is te bespeuren, al heeft de show, sinds de interactie met de trainers is afgeschaft en zij gedegradeerd zijn tot ordinaire dompteurs, enorm aan kracht ingeboet.

IMG_3708Wij kuierden tien minuten voor aanvang van de show het Shamu Stadium binnen en vonden een fijn plekje. De hele familie was in de tank. Nou ja, de familie die wij als publiek mogen zien, dan natuurlijk. Er werd gespeeld en gesparteld en de mamma en de tantes deden hun best om de nieuwe aanwinst zo veel mogelijk uit het zicht te houden. Wat steeds minder goed lukt want de kleine eigenwijze dondersteen durft steeds verder bij zijn moeder vandaan en laat zich zo heel nu en dan zelfs even boven water zien. Er wordt steeds meer van het decor van de nieuwe show zichtbaar. In de programmering zie je dat de Blue Horizonsshow de dag in SeaWorld nu afsluit, Shamu rockt niet meer en de Believe-show wordt kennelijk ook niet meer als het hoogtepunt in het park gezien.

IMG_3618Wolkenvelden wisselden vandaag de felle zonneschijn af. De temperatuur liep op tot boven de dertig graden en omdat de luchtvochtigheid toeneemt, was dit minder aangenaam dan andere dagen. Wij kuierden op ons gemak door het park, genoten van de prachtigeIMG_3756 voorjaarskleuren en hielden het om even over half vijf voor gezien. Op het overvolle parkeerterrein liepen, zoals altijd radeloze kinderen met hun moedeloze vaders en hulpeloze moeders naar hun witte huurauto te zoeken, die toch echt hier ergens in de buurt zou moeten staan. Wij keken nog eens vol trots naar onze tulp die de tand des tijds wonderbaarlijk goed weet te doorstaan en die ons als ware hij de Brandaris,  al van verre laat weten waar wij moeten zijn.

IMG_3783En zo komt het, beste lezers, dat wij vandaag in opperbeste stemming de beef fajita’s van Fridays in de skillet oppiepten. De zonsondergang op het warme balkon maakte dat de prak ons lekker smaakte. Een mandarijntje om het vet te breken, deed de rest. Wij kunnen er weer een nachtje tegen. Nou ja, stiekum hoop ik nog op een schaaltje verse aardbeitjes voor het slapen gaan. Het leven is goed voor ons en als er niets verandert, dan blijft dat  zeker zo.

vrijdag 25 maart 2011

Meevallers

 

We beginnen met een geruststellend berichtje. Mocht ik toch ooit behoefte aan een oordopje krijgen omdat de kikkers en de krekels later in deze lente alsnog zo oorverdovend geil zijn geworden dat wij door hun luidruchtige liefdesspel geen oor  dicht kunnen doen, dan laat ik het heus wel uit mijn hoofd om een likdoornpleister in mijn oor te proppen.

Deze morgen schrokken wij pas om kwart over acht wakker na een verkwikkende nachtrust. Wij rolden de bagles richting broodrooster en wasten de aardbeitjes voor een eenvoudig maar voedzaam en gezond ontbijtje. Wij keutelden wat in het rond, lazen de leuke reacties op ons blog en wreven ons in ons handen over het bericht in het Nederlandsche nieuws dat 65-plussers vanaf 2012 tot hun verjaardag op hun eerste AOW moeten wachten. In ons geval, waar Lidy eind december 2011, dus nog net op de nipper, van Drees gaat trekken en ze door mij haar inkomen met 100 % toeslag verdubbeld ziet, is er dus geen vuiltje aan de lucht.

WalmartWe keken de afrekeningen van de creditcardaankopen na en ook hier troffen wij  een financiële meevaller. We kochten immers de lurpse badborstel tegen een koers van 1,36 bij de Walmart. Toen wij het misbaksel na een aantal dagen terugbrachten, was de koers inmiddels tot 1,39 gestegen. Wij telden onze zegeningen en onze winst want wie het kleine niet eert, is het grote niet weert.

IMG_3609Omdat wij een kortingsbon van maar liefst veertig procent in de Rockportwinkel in de Premium Outlets hadden bemachtigd en omdat deze maar tot 27 maart geldig is, tuften wij op ons dooie akkertje en onder begeleiding van legendarische IMG_3588hits als Windy, Mandy, Aubry,
Ruby, Lana, Honey, Sheila, Annie, Lucy, Sandy, Lola, Sara, Mary, Emily,  Angie, Sherry, Jolene, Donna, Gloria,  Peggy Sue, Billie Jean,  en wat de Siriussateliet ons verder nog meer aan mooie meisjesmuziekjes uit de  jaren zestig in het oor toeterde, de lange International Drive af. Wij zijn immers op muilenjacht. We overleefden de halsbrekende toeren die brokkenpiloten in hun witte huurauto’s nu eenmaal uithalen in dit toeristische stukje Florida en draaiden het overvolle parkeerterrein op, waar een andere koopjesjager precies op tijd plaats maakte voor onze Dikke Dodge.

IMG_3610Wij besloten eerst het gebruikelijk rondje te doen om de jacht af te sluiten met de gemakkelijkste prooi in de annex waar de Rockportwinkel zich sinds jaar en dag schuil houdt. En de verleidingen waren weer enorm. Vijftig procent er af? Geen probleem! Nog eens twintig procent minder? Vooruit dan maar! En daar nog eens vijftien procent korting over? Hoppa, wat kan ons het schelen. Slechte rekenaars denken dat je op zo’n manier vijfentachtig procent korting krijgt. In werkelijkheid is dit ietsjes minder, maar altijd nog een respectabele zesenzestig procent.

Sta je in de winkels aan grote verleidingen bloot, ook daarbuiten moet je stevig in je muilen staan. IJsjes, snoepjes, snuisterijtjes, je struikelt er over in dit koopjesparadijs waar verleiden tot een kunst is verheven. En als dat nog niet genoeg is, zijn er nog de veelal jonge verkopers en verkoopsters die als hinderlijke bijen om je heen zoemen met hun complimentjes over je nagels, sieraden, haarkleur en brilmontuur. Of ze je misschien even onder handen mogen nemen met hun hoofdmassageapparaat, brilpoetsdoekje of groeibriljantreiniger. En aan het einde van de martelgang is daar dan altijd nog de man met de energiearmbandjes…..

Wij glimlachen bij al onze belagers vriendelijk, maken geen oogcontact en blijven vooral doorlopen met onze handen op de rug. Pak nooit iets van die gasten aan, je komt niet meer van ze af. We hebben flashbacks over de hondsbrutale Afrikaanse broekriemverkopers  die op de Canarische eilanden  de transitbus bij aankomst in het hotel bestormen. Of over de zigeunervrouwen die je bij het verlaten van een kathedraal in Andalusie de schoenen onder het lopen oppoetsen en je daarbij ook nog eens een takje van een dode olijfboom of zo proberen aan te smeren.

In de foodcourt kozen we voor de bekroonde hamburger met bacon, kaas, sla, tomaat, ui, mayo, mosterd, augurk en tomatensaus. All the way, dus want dan kan je er weer even tegen! Bij Teletommie H. troffen wij een vriendelijke Turkse verkoopster die in het Engels vertelde dat ze een heel klein beetje Duits sprak, maar daarvan liever geen proeve van bekwaamheid wilde afleggen in het openbaar. Ze was wel heel behulpzaam en geduldig. Haar adviezen werden vooral door Lidy erg op prijs gesteld. Bij een iets te krappe broek toverde ze net dat ene modelletje uit de rekken dat wel paste, bij een iets te ruim vest bood zij juist een wat krapper exemplaar aan. En ze wist de gevoelige Hollandse snaar te raken; ze kende de koers van de dollar en de euro op haar duimpje! Hoewel de rook nog niet echt uit de creditcard sloeg, gingen we niet met lege handen richting Rockports.

De gezochte muilen dienen voorzien te zijn van een ruime ingangspartij omdat anders Teleton’s hoge wreef de toegang blijvend verspert. Wij zoeken dus ijverig naar dozen met de eervolle vermelding EW. Deze zijn schaars en bij deze eerste poging moeten wij helaas vaststellen dat de waardebon van veertig procent voor liefhebbers gratis op te halen is op Cane Island. Hij is nog slechts een dag geldig!

Thuis aangekomen maakten wij ons een heerlijke gezonde schotel van gemixte salade, tomaat, paprika en uitjes, gelardeerd met kip voor de baas en krab voor de vrouw, afgetopt met Ranchsaus en baconkruimeltjes. Om het geheel wat body te geven, waarmee we voorkomen dat we ons vanavond aan een zak chips vergrijpen, voegden we een bescheiden portie Amish Aardappelsalade toe. En dat alles werd genuttigd bij de warme rode stralen van de ondergaande zon op het balkon.

En zo komt het, beste lezers, dat Teleton met een glimlach van oor tot oor, op deze mooie avond achter de laptop plaats nam om de dag even met jullie door te nemen.  De goegemeente hier in Florida snakt naar water, het peil in de pond is dramatisch gezakt. Kenners van ons blog weten zich misschien deze foto nog wel herinneren, maar dan met het grijze kastje helemaal onder water. Een koufrontje nadert en dat kan, als het een beetje meezit voor een enkel sprinkeltje zorgen. Na het weekend….! Omdat er alom tevredenheid heerst, zit het met de stemming hier wel snor. Wij wensen onze lezers een heerlijk voorjaarsweekend, blijf braaf uit de wind en hou vooral de zonzij.

donderdag 24 maart 2011

Likdoorn

Ruim 59 jaar functioneert het lichaam van Teleton nu naar behoren. Op een, ten gevolge van een groeischeut in de puberteit opgelopen kromme rug na, die zo af en toe eens een zenuwtje klem zet, doet alles het nog perfect. Vergeten we de pijnlijke wortelkanaalbehandelingen en het trekken van de verstandskiezen. En die keer dat de jonge Teleton per ambulance met gillende sirenes naar het hospitaal werd gereden na een bromfietsongeluk? Vergeet het! IMG_3595Na twee dagen werd hij netjes per ambulance van huis opgehaald voor controle bij Dr. Breukelmans. Nee, moeder hoefde niet mee, hij zou zich wel redden. Maar wie rekent er nu op dat het gips er al na twee dagen weer afgaat vanwege een medische misser? Daar stond hij dan, Teleton. In zijn onderbroek. Op de gang van het Westeinde Ziekenhuis, moederziel alleen. “Nee jongeman, ziekenvervoer geldt niet voor mensen met zonder beenbreuk. Je ziet maar hoe je thuis komt.” Mobilullofoontjes had je toen nog niet, ik had zelfs geen dubbeltje voor de telefoon. Waar zou ik dat dan gestopt moeten hebben; wie heeft er nu zakken in zijn onderbroek? Radeloos stond ik daar, op slechts een geruite slof en een blote voet; ook dat nog. Maar verder heb ik weinig met de gezondheid gesukkeld, dank u!

Ondanks zijn beetje onbeholpen motoriek, die maakt dat hij uit de verte wel iets van Herman Munster wegheeft, was Teleton altijd een vrolijke tippelaar. Goed schoeisel was zijn geheim, van Bommel zijn favoriete merk. Tot hij de extra wijde Rockports ontdekte, een stevige, sportieve, klassieke schoen IMG_3562waarmee je bij alle gelegenheden prima voor de dag kan komen. Hij heeft ze in het zwart leder, suède en zijn favoriete model is het bruine paar met man made upper leather en met ingebouwde dynamic suspension. Aan het tijdloze, stoere, mannelijk makende grove stiksel werd door de plaatselijke Vietnamese schoenlapper extra aandacht besteed. Je kunt zo zien dat dit geen broddelwerk is. Daarom gaat dit setje sinds vorig jaar mee op vakantie omdat hij daar moeiteloos uren mee door de parken struint.

Ongemakjes sluipen geruisloos in ‘s mans leven. Eerst lijkt er niks aan de hand en kan je nog prima uit de voeten, dan voel je plots een pijntje aan je teen en voor je het weet zit je met een likdoorn. Tot nu toe ging Teleton’ s vocabulaire niet verder dan een likijsje, maar nu is daar dan de likdoorn. De gluiperd houdt zich verscholen tussen de kleine teen en de ringteen en zorgt voor helse pijnen. IMG_3528Bij de Walmart werd al een doosje  likdoornpleisters aangeschaft. Deze vreten de teen tot op het bot weg, maar de likdoorn blijft stug zitten. Likdoorns, hoe kom je d’r aan? Wiki weet raad: door het veelvuldig lopen op hoge hakken. Nou, ik weet nergens van want ik ben van de grote muilen en de wijde Rockports ……..! Als iemand zijn vijf tenen de ruimte biedt, dan ben ik het wel. Even overwoog Teleton de aanschaf van een maatje meer, maar er bleek een nog betere oplossing voorhanden.

Omdat de hormonen van het kikkervolkje in de vijver op Cane Island zich tot nu toe nog niet laten gelden, zijn de nachten rond de vijver nog heerlijk rustig. De meegebrachte rubberen oordoppen liggen werkeloos op het nachtkastje te wachten tot de orgie begint. Maar het voorjaar wil kennelijk nog niet in dit kikkerrijke gebied kriebelen. Dus stopte Teleton zo’n blauw, kneedbaar, en vooral superzacht wonder-oortje tussen de tenen. Precies waar die lelijke likdoorn zich verscholen houdt. En het was een verademing. Met ouderwetsch soepele tred liep Teleton door het Premium Outletcentre waar de lokale lookalikes van Ali B, Kleine Viezerik of Pussy Poppin’ IMG_3547Phenomenen hem probeerden te verleiden om zich het hoofd te laten masseren, zijn bril schoon te maken of hem van het roken af te helpen. Terwijl hij nog nooit heeft gerookt! Zo lang zij nog niet hiphoppend of riprappend zijn doorgebroken, moeten zij immers zelf de broek ophouden en dat lijkt, aan de hoogte van hun kruis gemeten, maar ternauwernood te lukken. Ook een bezoek aan Disney’ s Hollywood Studio’s was, dank zij dat simpele oordopje vandaag weer eens een oorverdovend succes. Nee, mij hoor je voorlopig niet meer over die likdoorn!

En zo genoten we vandaag weer van een heerlijke, zonnige dag. In afwachting van de zons-ondergang hebben we ons, met de wekelijkse pizza en cola, op het balkon geposteerd. De stemming in huize Tele-ton is als vanouds prima en als er niets verandert, dan blijft dat zeker zo. Hou de zonzij en blijf braaf, is al wat ik u bid, beste lezers.

woensdag 23 maart 2011

Hoofd- en bijzaken

Op aanraden van Prof. Dr. Fons Kalleman maken we ons vandaag niet druk. We ontbijten uitgebreid met versgebakken bacon, gebakken ei met sunny side up natuurlijk, vers opgebakken cubaanse broodjes, roomboter uit de Cracker Barrel en jus d’orange met artificial pulp en natuurlijk verse aardbeitjes. De mist trekt op en een stralend blauwe lucht wordt zichtbaar. Op de nieuwe laptop lijken de reacties van volgers van ons blog nog gezelliger, vriendelijker of lolliger. Voor de gein lopen we de hele rij volgers nog eens langs en stellen vast dat er naast heel veel oudgedienden ook een aantal nieuwelingen bij is gekomen. Het feest van de herkenning: kijk daar hebbie Debbie, Nynke, Roberto…teveel om op te noemen.

En dan zijn er ook nog de meelezers die zich niet registreren, maar waarvan we wel weten dat ze van tijd tot tijd langs wippen om onze avonturen te volgen zoals Joke & Piet, Sjaan & Elly, Lenie en Rene. Tevreden over zoveel aandacht en evenzoveel reacties stappen we wat later dan normaal richting badkamer. Nieuwe borstels vegen schoon zeg, de Chinees die deze badborstel in elkaar heeft geniet, kan er wat van! De borstel is nog zo stug dat je je er voor vijf weken mee zou kunnen ontharen. Als Teleton schoongescrubt onder de douche vandaan komt en in de spiegel kijkt, vindt ie dat het tijd is voor een knipbeurt.

IMG_3520Na de koffie gaat het dus op naar de Walmart. Voor vertrek verzorgt hij even de tulp op de antenne die d’r wat verwaaid bijhing. Achter hem klinkt een strenge stem: “ And what the hell do you think you’re doing?”. Betrapt draait Teleton zich om en kijkt in het lachende gezicht van een bejaarde buurman die hij nog wel van vorig jaar kent. “I’m taking care of my tulip, sir, if you don’t mind….”. We lachen en maken een praatje over hoe druk het hier op Cane Island in de loop der jaren is geworden.

Bij de kapper in de Walmart is de voertaal inmiddels volledig Hispanic, maar met handen en voeten slaat Teleton zich ook hier weer doorheen. Hij kent immers inmiddels de procedure, dus schrijft hij zich keurig op de daartoe bestemde lijst bij de kassa in en tekent dit, tegen de gewoonte in, want hij weet niet waarvoor zijn handtekening nodig is. Even is de verleiding groot om een lollige naam te gebruiken, maar hij houdt zich in. Een kleine Cubaanse neemt hem mee en gebaart hem plaats te nemen. Ze drapeert het lakentje om Teleton’s bovenlichaam. In rap Spaans wordt gevraagd hoe de coupe uit moest vallen. Ik lach mijn liefste glimlach en gebaar met duim en wijsvinger “kort” hetgeen tot vreemde misverstanden lijkt te leiden. Ze schudt haar hoofd, alsof ze wil zeggen dat ze daar niet in geïnteresseerd is. Ze rommelt wat in een lade met onbestemde teringzooi en tovert een doosje gekleurde plastic opzetstukjes voor de tondeuse tevoorschijn. Ze presenteert het zoals wij een koekje presenteren en kijkt me vragend aan. Ik begrijp dat ik een keuze moet maken maar weet bij god niet wat te kiezen en al helemaal niet waarom. Zulke leuke hulpstukken heeft huiskapper JeanPaul van de Herenknipperij in de Hulsdonksestraat niet….. Teneinde raad wijst Teleton de blauwe aan.

Tevreden klikt de kapster het blauwe hulpstuk op de tondeuse en gaat aan het werk. Aanvankelijk net zoals eerdere collega’s die mij hier knipten: grote halen, gauw thuis met de Teletondeuse. Maar nadat ze de zij- en achterkant had gemillimeterd, haalde ze een vlijmscherp puntig schaartje tevoorschijn. Met haar kleine, verweerde kapstershandjes woelde ze eens door Teleton’s grijze lokken en keek hem via de spiegel aan met een blik van: We gaan jou eens onherkenbaar verminken, vader. Nerveus lachte Teleton terug. Zij had niet de flukse knip van de doorsnee kapper. Zij knipte meer zoals men dure stof op patroon knipt, bedachtzaam, traag. Zorgvuldig mikkend, omdat ze niet zou willen dat er scheef wordt geknipt. Ze moet op haar tenen staan, de goedkope kappersstoel kan niet lager en hoe Teleton ook onderuitzakt, ze kan maar net bij zijn kruin. Af en toe pakte ze de fohn om de restjes grijs haar van Teleton’s schouderpartij te blazen. Zwijgend deed ze haar werk.

IMG_3535En het resultaat mag er zijn, beste lezers. Het is een aparte korte IMG_3527coup met een guitig Jack de Vries kuifje geworden. Vandaag de gehele dag zonder petje gelopen, want je wil toch een beetje waar voor je geld hebben. Straks gaan we nog even naar een outletcentre, kan ik lekker in de spiegel-ende etalageruiten naar mezelf kijken…..

En zo kabbelt het leven hier op Cane Island voort. We tankten benzine voor 45 dollar.  Vonden een grotemensenswiffer in de inloopkast van de keuken waarmee we het tegelwerk op de vloer fluitend een frisse beurt gaven. Genoten van de zonsondergang op het balkon en keken even naar het weerbericht om tevreden vast te stellen dat er de eerste tien dagen geen schijn van kans op een druppeltje regen lijkt te zijn. Nee, ons zal het geen enkele moeite kosten om de komende tijd braaf te blijven en de zonzijde te houden. We hopen dat alle lezers ons voorbeeld willen volgen!

dinsdag 22 maart 2011

En we noemen haar……

Met blijdschap geven wij kennis van de aankomst uit China van onze nieuwe HP G62 laptop. Zij meet, diagonaal gemeten precies 15,6 inches wat bijna 40 centimeters is en ze weegt 5,5 lbs hetgeen altijd nog zo’n 2,5  oudhollandsche kilogrammen zijn. Zij is uitgevoerd met een led scherm, oogt best chique in haar beige Biscotti uitvoering en is in de hele kamer luid en duidelijk te horen. Liefhebbers die haar van binnen en van buiten nader willen leren kennen, kijken hiervoor (zolang de link werkt) op de site van onze vrienden van Best Buy.

Wij verwachten dat we, met een koers van $1,38 voor de euro, deze aanwinst nog onder de driehonderdenvijftig euro hebben aangeschaft en daar zijn we helemaal happy mee. En dan nu maar hopen dat de Chinezen die de laptop in elkaar hebben geschroefd, vakkundiger te werk zijn gegaan dan de badborstelbouwers.

De installatie was een langdurige maar soepele bevalling. Het is zuchten, persen, wachten, nog even wachten en dan heb je uiteindelijk wel alles zo’n beetje geïnstalleerd. Niet iets wat je zomaar even tussen de soep en de aardappelen doet want Windows, Norton en HP sturen je een hele lading updates op je dak om de kleine zo snel mogelijk aan te laten sterken. En dan wil je zelf natuurlijk ook zo snel mogelijk je favorieten aan je browser toevoegen en de voor de vrolijke vakantieverhalen zo broodnodige programma’s zoals Skype en Windows Live Writer installeren. Maar nu staat ze dan uitnodigend mat haar zwarte toetsenbordje voor me te pronken en zullen we eens zien of ze onze Mini Notebook van HP kan doen vergeten.

IMG_3417Vandaag stond er een bezoekje aan Animal Kingdom op de planning. Klokslag 12 uur stapten we uit de tram en we kuierden via de Fastpasskiosk van The Kilimanjaro Safaris naar het Yak en Yeti Restaurant voor wat ik zelf de smakelijkste Fastfoodhap in heel Disneyworld vind: De Beef met Orange Sauce, knapperige groente en rijst. D’r waren nog meer liefhebbers en met slechts twee open kassa’s sloot ik, op het ergste voorbereid (even wachten, nog even wachten…) aan. Nerveuze castmembers sleutelden aan een derde kassa, maar dit leek niet te lukken. Uiteindelijk besloot men de derde kassa alleen voor cashklanten te openen. En zo bevond ik mij plots vooraan in de rij. Nog voor ik cash had betaald, werd mijn warme prakje al met doosje en al door het luikje geschoven.

IMG_3427Vanuit Asia is het nog een lekker wandelingetje naar Dinoland, waar om 13:00 uur sharp de Nemo Show zou beginnen. Wij sloten op de nipper in het allerlaatste gedeelte van de rij aan. Achter ons sloot men onverbiddelijk de deuren. Nimo zat Nokkie-Nokkie. Voor Lidy vonden we nog een plekje op de achterste rij recht voor het toneel. Zelf schoof ik, tot ontzetting van een contingent Japanners, daar achter op een van de reservebankjes zonder leuning aan. Uit coulance zette ik mijn hoedje af, maar of het veel uitmaakte voor hun zicht op het toneel, weet ik niet. Voor mij probeerde een gezelschap van 12 personen, waarvan eentje in een rolstoel, op een bankje plaats te nemen dat speciaal voor invaliden en hun begeleiders vrij was gehouden. IMG_3429Het bankje bood plaats aan maximaal zes personen. De Zes overblijvers posteerden zich staand achter de bank. Nog voor de show begon werden zij door de security met klem verzocht elders plaats te nemen. Omdat ze nogal tegenstribbelden, werden ze zonder pardon buiten gejopt. De rest van het gezelschap hield het na een kort conclaaf ook voor gezien en verdween achter de gordijnen. Zes prachtige lege plaatsen lonkten plots naar ons stumpers, die gelijk haringen in een ton samengepakt op een bankje zaten. De show was inmiddels begonnen. Ik gebaarde dat de Japanners maar beter snel van de gelegenheid gebruik konden maken. Zij gebaarden weer dat dat ze liever hadden dat ik mezelf verplaatste. Prima, zo! Ik nam plaats achter drie kleine kinderen en had een geweldig zicht op de show.

Rond half vier marcheerden wij net voor Mickey’s Jungleparade uit, richting uitgang.  Terwijl Lidy nog even een sanitaire stop maakte, wachtte ik buiten in het zonnetje op een bankje. Een vader stapte op mij af. Of ik misschien wat in de schaduw wilde gaan zitten, dan kon hij de natte kleren van zijn kinderen in de zon te drogen leggen op mijn plekje. Dit is Disney, bij zoveel vaderliefde kan je met goed fatsoen geen ‘neen’ verkopen. Gedwee schoof ik de schaduw in.

Met de ramen open, de Sirius radio op 6 for 60’s, dus luid meezingend met Starship’s Sarah, reden wij naar Cane Island. De thermometer wees 29 graden aan, zodat ik eerst achter de laptop kroop om onze belevenissen te noteren. Nu de ergste warmte weg is, en we een gezonde maaltijd met gemengde salade, tomaat, kaas en kip achter de kiezen hebben, gaan we nog even van de zonsondergang op het balkon genieten. Zo zijn wij zijn vandaag, op dat kleine moment op dat bankje na, weer braaf aan de zonzij gebleven!

maandag 21 maart 2011

Over een ruige borstel en ‘s mans grootste orgaan

Vanwege de voordelige autohuur en de onverwachte extra “gratis’ tank benzine, besloot Teleton eens lekker in de bus te blazen. Hij toog vorige week naar de Walmart voor de aanschaf van een lekkere harde, ruige, houten badborstel met een mix van echt bever- en berenhaar om zelfs de meest moeilijk bereikbare plekjes van dit grote lichaam eens flink te schuieren. Moest hij zich vorig jaar nog behelpen met een plastieken exemplaar dat het midden hield tussen een afwas- en een pleeborstel, dit jaar kiest hij voor de wereld van het luxe!

Zijn voorkeur voor harde, ruige badborstels voor het betere boen- en schrobwerk gaat terug naar zijn vroegste jeugd. Als jongen marcheerde de kleine Teleton temidden van zijn klasgenootjes van de van Ostadeschool in de Haagsche Schilderwijk wekelijks naar het Openbare Badhuis. Weer of geen weer! Nooit vergeet ik die spannende eerste keer. Wij ontkleden ons gezamenlijk en hingen de klerenzooi op een haakje boven het houten bankje, waaronder wij de sokken, de sandalen en ons petje legden. Want die bleven niet hangen aan het volle haakje.

Wij marcheerden piemelnaakt in het gelid verder tot wij in een grote, ronde ruimte met granieten vloer kwamen. In het midden stond de badjuffrouw. Zeg maar badjuf, want in mijn herinnering was ze gigantisch. Zr droeg een wit uniform en ze lipe op houten klompen. Je kon haar nog net wel zien staan, ondanks dat het in het badhuis behoorlijk ‘mistag’ was van de waterdamp. De deuren van de badhokjes stonden open en wij stapten nietsvermoedend binnen. Op de grond lag een houten rekje met daarop een ruwe Veroborstel en een stukje Sunlight zeep. Ik trof het niet, want beiden hadden al een heel leven achter zich. Wij hadden geen idee wat er ging gebeuren, dus volgden we de commando’s braaf op. We moesten de zeep en de borstel oprapen en op het rekje gaan staan. De juf telde af en draaide de grote afsluiter open, alle badkranen bleken al open te staan. Het eerste water was natuurlijk steenkoud, maar direct daarna had ieder stortbad (van douches had nog nooit iemand gehoord) slechts een stand: Kokend heet. En je waagde het niet om onder de straal vandaan te lopen, de juf had ogen aan alle kanten! Op commando staken wij onze ene arm in de lucht teneinde met de andere de oksel te schrobben. En borstelde je niet goed genoeg, dan kwam de juf het wel even voordoen. Dat gebeurde je maar een keer… Ze roste met de Veroborstel over je knokige jongenslijf tot de vellen er bij hingen, tenminste zo zag het er van een afstandje uit bij de klasgenootjes die zij persoonlijk een beurt gaf.

Omdat jong geleerd oud gedaan is, was Teleton in zijn nopjes met de grote, ruige, ronde badborstel met de lange houten steel. Tot zijn teleurstelling flikkerde vanmorgen tijdens de dagelijkse schrob- en rosbeurt van wat ‘s mans grootste orgaan wordt genoemd maar wat wij ook als De Huid kennen, spontaan de borstel van de steel. Van de vier nietjes die de borstel aan de steel moesten bevestigen, had er slechts een het hout bereikt. En dus vervoegden wij ons bij de strenge meesteres van de klantenservice van de Walmart, om ons over de kwaliteit te beklagen. Uiteraard heeft Teleton de borstel eerst ontdaan van de kruimeltjes, papiertjes, pluisjes en onbestemde balletjes die zich zoal in een gebruikte badborstel kunnen ophouden omdat de bosweg naar het Nationale Monument in het zuiden daar nu eenmaal mee vervuild kan zijn. Namens de Chinezen die de badborstel hadden geproduceerd, maakte de dienstdoend medewerkster haar nederige excuses voor de belabberde kwaliteit. Ze beloofde dat het aankoopbedrag zou worden teruggestort en zo kennen wij de geen gezeur service van de Walmart weer.

Van vreugde maakten wij, nu we er toch waren, nog even een sanitaire stop. Hier waren wij weer getuige van een fraai staaltje child abuse achter de toiletdeur. Aan de Nikes aan de voetjes was niet te zien of het zich om een jongetje of een meisje handelde. Luisteren deed het kind voor geen meter, zodat de radeloze vader in zijn nood het kind een ferme pets verkocht. Kind zette het op een brullen. Vader raasde en tierde en haalde nog maar eens hoorbaar uit met de vlakke hand. Waarop het kind de vader zo te horen een doodschop tegen de schenen verkocht. Vader vloekte hartgrondig, hetgeen er op duidde dat de schop goed was aangekomen. Of dat hij de algehele controle was verloren en in zijn broek had gescheten. Wij zullen het nooit weten want nadat het stil was geworden en hij zijn handen in onschuld had gewassen, spoedde Teleton zich huiswaarts om de vanmiddag aangeschafte laptop gereed voor gebruik te maken.

Hoe dat allemaal verliep en of de stemming in huize Teleton hier onder te lijden heeft gehad, lees je vast in een volgend bericht. Tot die tijd hoop ik dat alle lezers zo braaf mogelijk blijven en als het maar even kan de zonzij zullen houden.

zondag 20 maart 2011

Like we did last year

Vanmorgen stapten we eens bij de Target binnen. Waar bestaan ze van? Meer personeel dan klanten en een voorraad van hier tot goeiemorgen. Hoe kan dat geld opleveren? Alles keurig, glimmende paden, gespiegelde vakken en vriendelijk personeel maar toch is het mijn winkel niet. Weet ook niet waarom.

Dus snel naar de Publix voor wat kleinigheidjes. Daarna thuis gezond geluncht met salade, kip, tomaat en een frutje aardappelsalade. Watermeloen na, dus qua kalorie-tjes hoeven we ons nergens voor te schamen.

Op naar Epcot, waar het wonderlijk rustig was. De auto op Create 45, de tram die op ons wachtte, vlotjes door de security en dan maar hopen dat de nieuw jaarkaarten het doen. Ja hoor, ons beider wijsvingers konden kennelijk door de beugel. Tegen beter weten in keken we even voor Soarin’ fastpasses. Het was al lang na de noen, dus lou kans. We konden wel in de wachtrij van 75 minuten, maar we kozen voor een kuiertje langs de prachtige sculpturen, waarna we naar de University of Energie togen voor een portie eduactiviteit. Je leert er steeds iets nieuws. Kernenergie schijnt discutabel te zijn, volgens Ellen Degeneres. Ze had een vooruitziende blik. We verlieten deze attractie heerlijk verfrist en uitgerust en zochten een plekje uit de wind en in de zon om ons banaantje te nuttigen.

En verder ging het, om in Noorwegen een opluchtend plasje in de Maelstrom te gieten. Iets later dan gepland arriveerden wij bij The Amercan Adventure voor de geschiedenisles. Hier leerden wij dat alle mensen gelijk zijn.

IMG_3358 En toen was het de beurt aan Chubby Checker. Let’s twist again, like we did last year!Het Theater zat zo op het oog nokkie-nokkie maar we bespeurden in de midsection nog twee vrije plaatsen. We wurmden ons tussen de tassen, hoedjes en knokige knietjes door, vroegen beleefd of de plaatsen nog vrij waren en namen, na een goedkeurend knikje van onze naaste buren, plaats. De band kwam op en de show begon, perfecte timing, al zeg ik het zelf.

IMG_3345 Chubby was, zeker ten opzichte van vorig jaar, geen spatader veranderd. Zelfde outfit, zelfde toupet, zelfde repertoire. Dus dan weet je dat je goed zit. Samen met zijn Wildcats zet hij binnen de kortste keren de boel op stelten. Zijn publiek bestaat uit mensen van middelbare leeftijd, aangevuld met wat bejaarden. De meisjes zijn in de meerderheid, maar er bleken toch ook genoeg heren bereid om zich op de buhne te buiten te gaan aan ongecontroleerde heupbewegingen, vreemde grimassen en schokkende schouders. Even waren ze weer jong. En Chubby staat er bij en kijkt er naar. What a way to make a living…… 

Wij besloten om voor een dubbele dosis te gaan. Het bejaardencontingent ging gezamelijk even plassen voor de tweede show, dus dat gaf een drukte van belang. Zelf bij de jongens stond een wachtrij. Een klein manneke, dat kenne-lijk voor het eerst bij de echte mannen mocht plas-sen, ging bij de speciaal voor de kleine exemplaren geconstrueerde pisbak met de billen bloot. Ongege-neerd liet hij de beide broe-ken tot op zijn flipflops zakkken. Zijn blanke billetjes zorgden voor grote hilariteit bij de wachtende mannen. De jongen plaste onverstoorbaar, hees zijn broeken op en waste netjes zijn handen voor hij gedecideerd vertrok.

Ik bestelde een broodje worst met chilisaus en kaas. Onlangs las ik dat iemand Disney had aangeklaagd omdat hij aan dit prutje de bek had verbrand. Nou bedankt, nu durft Disney alleen nog lauwwarme prut op de worst te doen. We schoven de zaak snel naar binnen en waren weer net op tijd voor de volgende show. Deze keer vonden we nog twee plekjes op rij twee, vlak voor het podium zodat wij het corrigerende IMG_3262 ondergoed van Chubby van nabij konden bewonderen. Hij was op stoom deze tweede sessie. Lekkere medley’s van liedjes uit de sixties afgewisseld met geijkte soulballads van Marvin Gaye. Lekker bandje, die Wild Cats met een brullende B3 Hammond, scheurend woodwindwerk van de saxofonist, die trouwens ook een lekker moppie bleek te kunnen zingen, een stuwende bas en een rockende gitarist. Chubby sloot af met wat eigen repertoire, waarbij hij de hulp van het publiek inriep. En dat was niet aan blinden gevraagd, de meisjes stormden het podium op. Voorjaarskriebels zullen we maar zeggen.

De tram naar Create wachtte keurig op ons. We namen als laatsten plaats. Bij de auto aangekomen, bleek de temperatuur teruggelopen tot 24 graden. De zon was achter de kim verdwenen en wij speurden de lucht af naar de extreem grote maan die rond deze tijd te zien zou zijn. Ik had een stille hoop op een mooi plaatje van haar boven de Epcotbol. Door de laaghangende bewolking werd dit shot ons door de neus geboord.

Ondanks deze kleine teleurstelling zit de stemming er in Huize Teleton lekker in. Volgende week treedt Melissa Manchester in Epcot op. Zegt me, op Whenever I call you friend, wat zij met Kenny Rodgers schreef, niets. Ze komt uit de school van Bette Midler en Barry Manilow, en die wetren wel wat show is. Voor morgen staat Aquatica gepland, maar vanwege de frisse wind zou het best kunnen dat we de planning aanpassen. Zoals Blinde Piet zei: We zullen wel zien! En daarover hopen we morgen weer een berichtje te schrijven Blijf tot die tijd vooral braaf en hou, als het maar even kan, de zonzij!