vrijdag 25 maart 2011

Meevallers

 

We beginnen met een geruststellend berichtje. Mocht ik toch ooit behoefte aan een oordopje krijgen omdat de kikkers en de krekels later in deze lente alsnog zo oorverdovend geil zijn geworden dat wij door hun luidruchtige liefdesspel geen oor  dicht kunnen doen, dan laat ik het heus wel uit mijn hoofd om een likdoornpleister in mijn oor te proppen.

Deze morgen schrokken wij pas om kwart over acht wakker na een verkwikkende nachtrust. Wij rolden de bagles richting broodrooster en wasten de aardbeitjes voor een eenvoudig maar voedzaam en gezond ontbijtje. Wij keutelden wat in het rond, lazen de leuke reacties op ons blog en wreven ons in ons handen over het bericht in het Nederlandsche nieuws dat 65-plussers vanaf 2012 tot hun verjaardag op hun eerste AOW moeten wachten. In ons geval, waar Lidy eind december 2011, dus nog net op de nipper, van Drees gaat trekken en ze door mij haar inkomen met 100 % toeslag verdubbeld ziet, is er dus geen vuiltje aan de lucht.

WalmartWe keken de afrekeningen van de creditcardaankopen na en ook hier troffen wij  een financiële meevaller. We kochten immers de lurpse badborstel tegen een koers van 1,36 bij de Walmart. Toen wij het misbaksel na een aantal dagen terugbrachten, was de koers inmiddels tot 1,39 gestegen. Wij telden onze zegeningen en onze winst want wie het kleine niet eert, is het grote niet weert.

IMG_3609Omdat wij een kortingsbon van maar liefst veertig procent in de Rockportwinkel in de Premium Outlets hadden bemachtigd en omdat deze maar tot 27 maart geldig is, tuften wij op ons dooie akkertje en onder begeleiding van legendarische IMG_3588hits als Windy, Mandy, Aubry,
Ruby, Lana, Honey, Sheila, Annie, Lucy, Sandy, Lola, Sara, Mary, Emily,  Angie, Sherry, Jolene, Donna, Gloria,  Peggy Sue, Billie Jean,  en wat de Siriussateliet ons verder nog meer aan mooie meisjesmuziekjes uit de  jaren zestig in het oor toeterde, de lange International Drive af. Wij zijn immers op muilenjacht. We overleefden de halsbrekende toeren die brokkenpiloten in hun witte huurauto’s nu eenmaal uithalen in dit toeristische stukje Florida en draaiden het overvolle parkeerterrein op, waar een andere koopjesjager precies op tijd plaats maakte voor onze Dikke Dodge.

IMG_3610Wij besloten eerst het gebruikelijk rondje te doen om de jacht af te sluiten met de gemakkelijkste prooi in de annex waar de Rockportwinkel zich sinds jaar en dag schuil houdt. En de verleidingen waren weer enorm. Vijftig procent er af? Geen probleem! Nog eens twintig procent minder? Vooruit dan maar! En daar nog eens vijftien procent korting over? Hoppa, wat kan ons het schelen. Slechte rekenaars denken dat je op zo’n manier vijfentachtig procent korting krijgt. In werkelijkheid is dit ietsjes minder, maar altijd nog een respectabele zesenzestig procent.

Sta je in de winkels aan grote verleidingen bloot, ook daarbuiten moet je stevig in je muilen staan. IJsjes, snoepjes, snuisterijtjes, je struikelt er over in dit koopjesparadijs waar verleiden tot een kunst is verheven. En als dat nog niet genoeg is, zijn er nog de veelal jonge verkopers en verkoopsters die als hinderlijke bijen om je heen zoemen met hun complimentjes over je nagels, sieraden, haarkleur en brilmontuur. Of ze je misschien even onder handen mogen nemen met hun hoofdmassageapparaat, brilpoetsdoekje of groeibriljantreiniger. En aan het einde van de martelgang is daar dan altijd nog de man met de energiearmbandjes…..

Wij glimlachen bij al onze belagers vriendelijk, maken geen oogcontact en blijven vooral doorlopen met onze handen op de rug. Pak nooit iets van die gasten aan, je komt niet meer van ze af. We hebben flashbacks over de hondsbrutale Afrikaanse broekriemverkopers  die op de Canarische eilanden  de transitbus bij aankomst in het hotel bestormen. Of over de zigeunervrouwen die je bij het verlaten van een kathedraal in Andalusie de schoenen onder het lopen oppoetsen en je daarbij ook nog eens een takje van een dode olijfboom of zo proberen aan te smeren.

In de foodcourt kozen we voor de bekroonde hamburger met bacon, kaas, sla, tomaat, ui, mayo, mosterd, augurk en tomatensaus. All the way, dus want dan kan je er weer even tegen! Bij Teletommie H. troffen wij een vriendelijke Turkse verkoopster die in het Engels vertelde dat ze een heel klein beetje Duits sprak, maar daarvan liever geen proeve van bekwaamheid wilde afleggen in het openbaar. Ze was wel heel behulpzaam en geduldig. Haar adviezen werden vooral door Lidy erg op prijs gesteld. Bij een iets te krappe broek toverde ze net dat ene modelletje uit de rekken dat wel paste, bij een iets te ruim vest bood zij juist een wat krapper exemplaar aan. En ze wist de gevoelige Hollandse snaar te raken; ze kende de koers van de dollar en de euro op haar duimpje! Hoewel de rook nog niet echt uit de creditcard sloeg, gingen we niet met lege handen richting Rockports.

De gezochte muilen dienen voorzien te zijn van een ruime ingangspartij omdat anders Teleton’s hoge wreef de toegang blijvend verspert. Wij zoeken dus ijverig naar dozen met de eervolle vermelding EW. Deze zijn schaars en bij deze eerste poging moeten wij helaas vaststellen dat de waardebon van veertig procent voor liefhebbers gratis op te halen is op Cane Island. Hij is nog slechts een dag geldig!

Thuis aangekomen maakten wij ons een heerlijke gezonde schotel van gemixte salade, tomaat, paprika en uitjes, gelardeerd met kip voor de baas en krab voor de vrouw, afgetopt met Ranchsaus en baconkruimeltjes. Om het geheel wat body te geven, waarmee we voorkomen dat we ons vanavond aan een zak chips vergrijpen, voegden we een bescheiden portie Amish Aardappelsalade toe. En dat alles werd genuttigd bij de warme rode stralen van de ondergaande zon op het balkon.

En zo komt het, beste lezers, dat Teleton met een glimlach van oor tot oor, op deze mooie avond achter de laptop plaats nam om de dag even met jullie door te nemen.  De goegemeente hier in Florida snakt naar water, het peil in de pond is dramatisch gezakt. Kenners van ons blog weten zich misschien deze foto nog wel herinneren, maar dan met het grijze kastje helemaal onder water. Een koufrontje nadert en dat kan, als het een beetje meezit voor een enkel sprinkeltje zorgen. Na het weekend….! Omdat er alom tevredenheid heerst, zit het met de stemming hier wel snor. Wij wensen onze lezers een heerlijk voorjaarsweekend, blijf braaf uit de wind en hou vooral de zonzij.

14 opmerkingen:

Leoclassics zei

Geweldig shoppingsverslag !
Enja de dollarkoers is inmiddels perfect das weer een excuus voor me helemaal te laten gaan als we daar zijn :)

Anita zei

Wat een heerlijke Florida verhalen en wat een lekker shopdagje.
Ik mis in je rijtje verkopers nog de man met de strijkbout, ik kan uren kijken hoe hij probeert winkelende mensen over te halen een strijkbout te kopen terwijl hij daar maar staat te demonstreren in de stoom, haha.
Wat jammer dat het niet veel regent de laatste tijd, misschien moet je een regendans doen?
Geniet lekker van het zonnetje en veel plezier weer,
groetjes
Anita

Sonja zei

Wat een heerlijke shopdag, wij moeten het doen met het prijzencircus van V&D. Fijn dat Lidy zo leuk is geholpen en geslaagd!

mirjam zei

Wat een heerlijke dag weer.... door het lezen van de blogs krijg je gewoon nog meer zin om te gaan wat een heerlijk leventje is het daar toch!!!
groetjes Mirjam

Jacqueline zei

Zo'n shopdagje staat hoog op mijn to-do lijst. Er staan er vier op de planning en daar ga ik dubbel dwars van genieten. Dat is toch het ultime genieten als niets hoeft maar alles mag. Jammer dat je niets hebt kunnen scoren bij Rockport maar zo te lezen had Lidy daar gelukkig geen last van. Heerlijk lekker rondlopen en de dollar werkt voor jullie ook nog mee.Hopeljk blijft dit zo want dan kunnen er meer mensen ervan profiteren

Xandra, Jeroen, Christian en Anthonie zei

Breng je de laptop nu ook weer terug om nog extra voordelig uit te zijn of neem je daar je verlies maar. ;-)

Geweldig verhaal weer, vooral doorgaan.

cloggie68 zei

Oh het klinkt weer als een heerlijk dagje met shoppen als doel, en daar zijn jullie (deels) toch goed in geslaagd. Geniet van de zon!

Wilfred, Monique en Danny zei

Wat een geweldige verhalen weer!!

Dat is echt genieten voor ons, om het allemaal te lezen.

Wij moeten nog 4 weken wachten voordat we naar Orlando afreizen.
Maar jullie verhalen maken de voorpret alleen nog maar leuker!!

Geniet er maar lekker van!!

Marja en Tony zei

Jullie komen nog rijker terug dan voor jullie vertrokken als jullie zo door gaan!
Maar een heerlijk shop dagje , helaas zonder hooggevreefde Rockports, maar Lidy is in ieder geval prima geslaagd, en dat is toch ook niet onbelangrijk!
Geniet in ieder geval lekker verder, dan doe ik het (op afstand) met jullie mee.

Martin, Richard, Linda en Lisa zei

Wat een overheerlijke dagje shoppen hebben jullie gehad. Goed geslaagd hopen we met alles.

Door alle blogs te lezen, krijgen wij ook steeds meer vakantiegevoel.

Geniet met volle teugen, wij doen mee vanaf deze kan.

pumi1000 zei

Je kunt wel zien dat jullie fijn 5 weken te besteden hebben, zo kun je alles super relaxed doen. Groot gelijk dat jullie er zo van genieten!!

Wijzelf tellen de dagen inmiddels ook af. Lijstjes met wensen op shopgebied genoeg, laat de dollarkoers zo nog maar even blijven.

Rest me niets meer dan te zeggen "ge kent de groeten uit Brabant krijgen"

Tot het volgende verslag!

Fam Verkoelen-Roeland zei

Nog heel wat dagen te gaan... ben al benieuwd wat de rest van 't verslag wordt !
Groetjes,

Hilde en co

Pieter en Petra zei

Ook wij hadden vandaag een (regenachtige) shopping dag met als hoofddoel het bekende Prijzencircus van V&D. De i-Tunes cards waren 4 halen-3 betalen dus voorlopig kan ik lekker shoppen bij i-Tunes ;-)

Het viel mij in december ook al op dat het water in de pond wel heel erg laag stond ( zie de fotos op onze blog die nu bijna af is )

Groetjes & tot morgen,
Pieter & Petra "PenPe"

H(EL)EEN zei

Nu weet je dus ook waarom de krekels en kikkers nog niet "geil" zijn. Komt door de waterstand. Heb ik geleerd op de biologieles:-)

Heerlijk die shopping verhalen. Ik las niet dat de Wibra ook sale had, morgen koopzondag ga ff kijken.

Jongens nog veel plezier.