dinsdag 15 februari 2011

Vlieg d’ok mee?

De hele stad telt af. Vlaggen worden al uitgehangen. De prallekes en de brakskes kwamen zaterdag al met de kwakkelkrant  langs de deur schooien.  Tizammalwa. Volgende week kan je met goed fatsoen al niet meer zonder grapjas en lolbroek door de stad want dan begint het met d’n Prienseswarree. Het weekend daarop is het meezienge en dan, op zaterdag 5 maart is het zover: Naor dun optocht meej zun alle! En wij? Wij kijken al jaren vol verbazing naar het carnaval in Tullepetaonestad.

Het duurt nog wat langer voor ons eigen voorjaarsfeest begint. Over precies één maand is het zover. Dan begint onze verkleedpartij. Petje op, t-shirt aan en al is het nog wat onwennig en zijn de knietjes nog wat knokig, korte boks er onder. In maart? In maart! Al kan er best nog wel eens een koel dagje tussen zitten, de gemiddelde temperatuur loopt toch wel tot zo’n 25 graden op in het altijd Vrolijke Vakantieland Florida. Er ligt een mapje gereed met alle gegevens die verband houden met de reis. Netjes op volgorde, van het hotel in Brussel tot de vouchers voor het appartement op Cane Island. O, ja en het boodschappenlijstje voor het eerste bezoek aan de Publix, waar wij even stoppen nadat we de sleutel van ons appartement hebben opgehaald. En dan… gaan wij eens prinsheerlijk genieten; tralala, toedeliedokie!

Om te voorkomen dat we straks op ons tandvlees door de pretparken strompelen, maken we iedere dag een wandelingetje zodat we goed getraind zijn. We laten ons niet gek maken door berichten over een naderende vulkaanuitbarsting op IJsland. United is zo te zien gestopt met de eindeloze stoelendans.  We pikten vandaag al een lekker zonnetje mee. Met kleine klusjes in de tuin, uit de wind en in de zon was het een heerlijke dag. We haalden de 17 graden, is dat niet lekker! Morgen is het weer grijs, maar dan zijn er nog wat klusjes binnen te doen, zoals de belastingaangifte. En zo sukkelen we langzaam op ons vertrek aan. Bij ons staat op de keukendeur: Ze zijn er weer een poos van deur! En ook al zijn we niet van beneden de rivieren en blijken we immuun te zijn voor het echte carnavalsvirus, het motto van dit jaar spreekt ons wel erg aan: Vlieg d’ok mee?