zaterdag 26 maart 2011

IJsberende Beluga’s

Wij kwamen gisteren bepakt en bezakt terug van het winkelen. En afgepeigerd. Ook de dagelijkse boodschappen waren gedaan dus ieder droeg zijn last naar draagkracht. Het openen van de deur is hier nog altijd een hele toer. Een klein, dun, koperen sleuteltje waar je met je grote mannenknuist maar geen grip op kunt krijgen. Dus liet ik de sleutelbos even in het slot zitten, bromde dit nog even tegen Lidy en liep met de tassen direct door naar de koelkast en de diepvries en vulde deze volgens het FiFo-systeem af.

Achter mij sloot Lidy de deur, deed deze met de draaiknop op de twee nachtsloten en zette de stoel met blikjes als extra beveiliging op z’n post want we waren niet meer van plan om nog uit onze luie stoel te komen. Wij deden wat een mens zoal op een luie avond doet en maakten ons rond half twaalf, na P&W gereed voor de nacht. We verzamelden onze eigendommen, zoals het fototoestel, de telefoon, de portemonnees en de sleutels. De  sleutels ontbraken….Waar heb je ze voor het laatst gebruikt en wat heb je er toen meegedaan? Goeie vraag, ik ben er mee binnengekomen. In allerijl werd de stoel, met de blikjes opzij geschoven waardoor het hele portiek gelijk in opperste staat van paraatheid moet zijn geweest. In het slot aan de buitenkant van de deur, staken de auto- en de huissleutels en wij slaakten een zucht van verlichting.

IMG_3619Vandaag was het weer Viva La Musica in SeaWorld dus togen wij er na de lunch naar toe. Het was druk en het duurde even voor we door de security-check en de paspoortcontrole geraakten. Jerry Rivera trad op en met de gezellige middag van vorige week nog vers in het geheugen, gingen wij er eens lekker voor zitten. Heel Zuid-Amerika was weer vertegenwoordigd, waardoor de stemming er in het bijna volle stadion ontegenzeggelijk goed inzat.

De presentatrice zweepte de boel nog een beetje op door alle landen van het Zuid-Amerikaanse continent  op te noemen. Ze waren er weer de Peruanen, Argentijnen en Panamezen en dat wilden ze weten ook. Bij de vraag of er soms Bolivianen waren, bleef het angstig stil, of ze waren er echt niet of ze zijn niet zo trots op hun land. Toen Jerrrrry uiteindelijk door de fans uit Puerrrrrto Rrrrricooooo werd toegejuicht, ging het dak er af. Liefhebbers kijken even naar het filmpje.

IMG_3748Bij de echte fans kon Jerry natuurlijk niet stuk vanmiddag, maar de toevallige passanten kon hij niet lang boeien. Laten we zo zeggen; als Frits Sissink en Willem Nijholt een nieuwe Che Guevara zoeken, maakt Jerry geen schijn van kans. Zijn presentatie is lui, zijn stem zeurt, hijIMG_3765 heeft een klein bereik en een lekker kontje. In de derde ronde is Willem hier op uitgekeken en dan knikkert ‘ie hem d’r vast uit. En dus hielden wij het, na ruim een half uur in de krappe stoeltjes klem te hebben gezeten achter een man met een heel vies oor, maar ook achter een Latino schoonheid met een kek hoedje, voor gezien.

IMG_3627We bezochten de meest schandalige plek van SeaWorld en zagen met afschuw de Beluga’s, de ijsbeer een de walrussen in veel te bekrompen, ouderwetsche dierentuinverblijfplaatsen. Je staat er bij en kijkt er naar en wordt er verschrikkelijk bedroefd van. Geen enkel spoor van natuurlijk gedrag, de beluga's ijsbeerden heen en weer, de walrussen schommelden neurotisch op en neer om de gemene bundel licht die op hen scheen om de amateurfotografen nog een schijn van kans te geven op een leuk plaatje te ontwijken. De ijsbeer lag zo te zien al een tijdje in coma. Op dus naar de orca’s die er in wezen niet veel beter aan toe zijn, maar waar gelukkig nog iets van natuurlijk gedrag is te bespeuren, al heeft de show, sinds de interactie met de trainers is afgeschaft en zij gedegradeerd zijn tot ordinaire dompteurs, enorm aan kracht ingeboet.

IMG_3708Wij kuierden tien minuten voor aanvang van de show het Shamu Stadium binnen en vonden een fijn plekje. De hele familie was in de tank. Nou ja, de familie die wij als publiek mogen zien, dan natuurlijk. Er werd gespeeld en gesparteld en de mamma en de tantes deden hun best om de nieuwe aanwinst zo veel mogelijk uit het zicht te houden. Wat steeds minder goed lukt want de kleine eigenwijze dondersteen durft steeds verder bij zijn moeder vandaan en laat zich zo heel nu en dan zelfs even boven water zien. Er wordt steeds meer van het decor van de nieuwe show zichtbaar. In de programmering zie je dat de Blue Horizonsshow de dag in SeaWorld nu afsluit, Shamu rockt niet meer en de Believe-show wordt kennelijk ook niet meer als het hoogtepunt in het park gezien.

IMG_3618Wolkenvelden wisselden vandaag de felle zonneschijn af. De temperatuur liep op tot boven de dertig graden en omdat de luchtvochtigheid toeneemt, was dit minder aangenaam dan andere dagen. Wij kuierden op ons gemak door het park, genoten van de prachtigeIMG_3756 voorjaarskleuren en hielden het om even over half vijf voor gezien. Op het overvolle parkeerterrein liepen, zoals altijd radeloze kinderen met hun moedeloze vaders en hulpeloze moeders naar hun witte huurauto te zoeken, die toch echt hier ergens in de buurt zou moeten staan. Wij keken nog eens vol trots naar onze tulp die de tand des tijds wonderbaarlijk goed weet te doorstaan en die ons als ware hij de Brandaris,  al van verre laat weten waar wij moeten zijn.

IMG_3783En zo komt het, beste lezers, dat wij vandaag in opperbeste stemming de beef fajita’s van Fridays in de skillet oppiepten. De zonsondergang op het warme balkon maakte dat de prak ons lekker smaakte. Een mandarijntje om het vet te breken, deed de rest. Wij kunnen er weer een nachtje tegen. Nou ja, stiekum hoop ik nog op een schaaltje verse aardbeitjes voor het slapen gaan. Het leven is goed voor ons en als er niets verandert, dan blijft dat  zeker zo.

15 opmerkingen:

Patrice zei

Dat was weer een geslaagde en dag in de zee wereld met vrolijke deuntjes. Het is dat je het bespreekbaar maakt, maar eerlijk gezegd vragen wij ons ook altijd af of de ijsbeer überhaupt wel eens fijn zijn plekje af komt.

Het sleutelverhaal deed mij denken aan een verhaal dat al jaren in onze familie wordt verteld. Mijn ouders gingen een jaar of 40 geleden op vakantie en kwamen er na een lange rit naar Spanje achter dat ze de huissleutel kwijt waren. Bij thuiskomst lag hij in de brievenbus. Ze hadden hem bij vertrek, midden in de nacht, op de voordeur laten zitten. De mevrouw die de krant rond bracht was zo lief geweest hem in de brievenbus te gooien. Zo ging dat vroeger nog :-)

Vroeguh was alles beter en zo was dat ook in de zee wereld. Ik ben benieuwd of er een stukje van vroeger terug komt met de nieuwe ocra show ..........

Rick, Sunshine State zei

Gelukkig loopt je het programma bij binnenkomst nog één keer af, en zo kwam de laatste sleutelplaats weer naar boven.

Jullie vermaken je opperbest, en bedankt voor de prachtige foto's.. Het wekt wel een verlangen, maar kijk ook wel echt uit naar je blogsel. Even meeliften;-)


Nog veel plezier.

Alfons, Mirijam en Manon zei

Als je de oude orca show gewend bent, is er nu geen bal meer aan. Seaworld blijft wel een geweldig park.

Sonja zei

Seaworld is een geweldig park, maar je kritische analyse van de verblijfplaatsen en het welbevinden van de dieren is confronterend. Tijd dat Seaworld daar aktie op onderneemt. Tip aan Ton van Son: maak een tochtje met de Little Toot en zie de dieren in hun natuurlijke habitat, echt jullie krijgen er geen spijt van.

Martin, Richard, Linda en Lisa zei

Jullie genieten als doorgewinterde (gelukkig is het nu lente) Florida gangers volop van jullie tweede thuis.

Zeker triest hoe die ijsberen daar moeten leven.

Wat een geluk dat de sleutels nog in de deur zaten, maar ja gebeurt ons hier ook wel eens.

Heel veel plezier verder, wij blijven heerlijk met jullie meegenieten.

Mariska zei

Mooie foto's en verhaal met een boodschap.

Eric (ekkie50) zei

Ook vervelend, kostbaar en oliedom: de deadbolt op de voordeur doen en door de garage van je villa weggaan. Het zou mij nooit overkomen dacht ik, totdat.....ja hoor.
Met schaamrood op de kaken het management een nieuwe slot op de garage moeten laten zetten. Een goeie les, laten we maar zeggen.

Robert-Jan en Yvonne zei

Weer heerlijk genieten van 3 uitgebreide verhalen van jullie avonturen. Ik vind de nieuwe Walmart coupe er ook prima uitzien !

mirjam zei

wat een verhaal weer over die sleutels gelukkig maar dat ze nog in de deur zaten ...Mijn man is al een keer met de autosleutels in zijn zwemshort in het zwembad gesprongen dat is ook leuk hoor....de sleutels hebben we toen in de zon laten drogen een paar uur wantja hij deed niks meer gelukkig daarna weer wel allen de afstandsbediening voor de deurvergrendeling heeft het nooit meer gedaan......

Pieter en Petra zei

Ik zie meteen weer het moment voor me dat ik 's-avonds aanbelde bij jullie condo op Cane Island. Het duurde echt een 'eeuwigheid' alvorens de voordeur open ging, nu weet ik waarom, hahaha !

Groetjes,
Pieter & Petra "PenPe"

Ben Zwaan zei

De avonturen van Teleton: om te glimlachen maar met een moraal.

Aggie zei

Jullie vermaken jullie nog prima, dat is wel duidelijk!! Weer fijn bijgelezen, kunnen we er vandaag weer tegen. Volgend jaar gaan we ook Seaworld eens met een bezoekje verblijden, ben benieuwd. Have Fun!!!

derrobbie zei

Erg mooi om te lezen dat jullie je erg vermaken daar.Wij genieten erg van de verhalen en belevenissen. heel veel plezier daar :-)

groetjes Robert en Angelique

Anoniem zei

Hoi Teleton veel plezier nog de komende weken, we blijven je volgen.

Gr
Kees

Twinmom1995 zei

Prachtige foto's weer.
Ook erg leuk verwerkt in het blog.