zondag 27 maart 2011

Tas weg, geheugen weg, maar alles kwam goed

IMG_3785En op de dag des Heeren rustte men in huize Teleton uit van alle vermoeienissen die het relaxen zoal met zich mee brengt. De ochtend was mistig en dat had niets met overmatig gebruik van spiritualiën te maken, maar meer met het koufront dat Florida nadert waardoor de luchtvochtigheid toeneemt. Zagen wij gisteren al wat wolkenvelden, deze morgen was het zo mistig dat wij de onverlaat die zijn handdoeken over de loungers op het pooldeck komt leggen, niet konden betrappen. Toen de mist optrok, lagen de badlakens van deze asociale glupo er al terwijl er nog geen mensch in het zwembad te bekennen was.

Wij brachten de ochtend in gepaste rust door, bekeken een aflevering of wat van de Golden Girls, gevolgd door Buitenhof op de laptop. Wij genoten van een late lunch met het gebruikelijke saladerecept waaraan inmiddels standaard ook de baconkruimeltjes zijn toegevoegd. De Cubaanse broodjes zorgden voor de nodige body aan dit menu. Ze waren zo droog als Sinterklaas z’n kont, wat ons deed besluiten ze voortaan maar niet meer in de vriezer doen.

De plannen waren eigenlijk om vandaag naar Epcot te gaan vanwege een optreden van Melissa Manchester maar wij vonden dat we deze week wel voldoende themaparken hebben gezien en bleven lekker met een boekie en een koekie rundum Hause. Laat in de middag tuften wij naar DownTown Disney. De goden waren ons gunstig gezind want op het overvolle parkeerterrein hadden we automagically de keuze uit twee riante, verdekt opgestelde vrije parkeerplaatsen.

48_Downtown_Disney_Fulton_s_sizedBij wijze van verassing melden wij ons bij de receptie van Fulton’s Crabhouse met de vraag of er nog een tafeltje voor de hongerige medemensch beschikbaar was. Zo een, twee, drie kon niet aan ons verzoek worden voldaan. Wij kregen een futuristische bleeper in de handen gedrukt en wachten op het terras tot Scotty ons op zou beamen. Om de tijd te doden haalden we verhalen op uit onze oude doos. Wanneer hebben we nu zo gelachen dat we bijna in ons broek piesten? Tijdens onze reizen zaten wij eens in een park tegenover een ouder echtpaar. Het waren vroeger vast hippies geweest en ze zouden niet misstaan in Benidorm Bastards.

De vrouw lag bevallig op haar rug op de bank en had haar hoofd in het kruis van de man gevleid die in het hoekje zat. Ze voerde hem een banaantje. Op enig moment voelde de man kennelijk de behoefte om even te gaan kijken of hij nog een jongetje was. Hij stond op en beende, als ware hij in grote nood, richting de openbare toiletten.Wat zich daar precies heeft afgespeeld, wij kunnen er slechts naar raden. Was het een domme stuurmansfout? Of een onderschatting van de enorme kracht waarmee een blaas geledigd wordt? Of stond de kraan wellicht ongelukkig afgesteld zodat deze een ferme scheut in ‘s mans kruis spoot tijdens het handen wassen? Een echte verklaring voor de donkere, natte plek in zijn khaki broek hebben wij natuurlijk nooit gekregen, wij namen het fenomeen echter duidelijk waar. Of de man zelf nattigheid voelde, wij weten het evenmin maar hij liep met een air van ‘rien a la main’, zoals de Fransen zo treffend zeggen, terug naar zijn vrouw op de bank.Wij hadden, onder het motto ‘geen leuker vermaak dan leedvermaak’, nu al dikke pret. Maar het werd nog hilarischer toen de man in zijn hoekje plaatsnam en de vrouw haar hoofd weer in zijn schoot legde. Zij draaide zich op haar zij en nestelde zich behaagziek, hoppaaaa op de natte plek. Hoewel wij zelf helemaal niet hoefden te plassen, benatten wij ons bijna van plezier.

Wij werden, net toen Teleton aan een nieuwe herinnering van vroegah wilde beginnen, digitaal opgetrommeld en dus meldden we ons met gezwinde spoed om naar onze tafel te worden gebracht. Zo gezwind dat Teleton zijn tasje met de portemonnee op het terras liet liggen. Gelukkig bemerkte hij het verlies net voor hij aan tafel schoof, zodat hij bij terugkomst op het terras nog net kon verhinderen dat zijn bezittingen naar de lost and found werden gebracht. Ergens op de wereld schrijft misschien iemand ooit wel eens een blog over een boom van een vent die met zijn vrouw op een terras zat te giebelen en zo’n haast had om aan tafel te gaan dat hij zijn tasje liet liggen. Toen Teleton van het copieuze diner een paar foto’s wilde maken, bleek dat het geheugenkaartje nog in de laptop zat. Lezers, jullie moeten mij dus maar op mijn mooie blauwe ogen geloven; het was heerlijk! We hebben ons helemaal klem gegeten, inclusief een veel te groot toetje en een flinke scheut likeur in de capucino.

Het weerbericht geeft inmiddels voor de komende tijd echt Floridiaans weer af, warm, opstaan onder een strakblauwe hemel, de kleine witte wolkjes gedurende de dag langzaam zien veranderen in grijze donderwolken om uiteindelijk, laat in de middag de zondvloed in een alles verpletterende onweersbui over je heen te krijgen. Of wij, ook onder die omstandigheden in staat zijn om de zonzijde te houden, lees je in een volgend blog.

13 opmerkingen:

Cynthia en Theo zei

Hallo Ton en Lidy

Het lijkt Spanje wel met het handdoekje neerleggen,zal ook wel een toerist zijn.
De stemming zal er wel goed in blijven met het mooie weer in aantocht.
Toevallig dit afgelopen weekend ook Cane Island geboekt voor November.

2theusa/Christa zei

Weer een prachtig beschreven observatie van mensen, hierin ben je niet te overtreffen. Bedankt, bij ons zit de stemming er weer in op de dag te starten! Hier weer nachtvorst, geniet maar extra van het mooie weer.
groet Christa

Xandra, Jeroen, Christian en Anthonie zei

Is het nu de leeftijd die de vergeetachtigheid laat toenemen of ....

Maar wederom een schitterend verhaal en we zien uit naar de gek die over 10-15 jaar een verhaaltje over jullie schrijft. ;-)

Pieter en Petra zei

Gooedemorgen Ton & Lidy,

Wat een prachtig verhaal om de week mee te starten !!!

Ik zit nu op kantoor en heb toevallig een riant 'uitzicht' op de toiletgroep, en ik betrap me er nu al op dat ik iedereen in de gaten hou of hij ook met een natte plek naar buiten komt :-)

Groetjes,
Pieter

Hinny, Ina en Dani Haan zei

Sleutels nog in de deur, tasje laten liggen, geheugenkaartje in de laptop. Ik hoop dat je niet vergeet iedere dag je blog te schrijven.

Fam Verkoelen-Roeland zei

Met de woorden van mijn zoon : da's het begin van Alzheimer LIGHT...
Groetjes,


Hilde en co

Robert-Jan en Yvonne zei

Wat een uitspatting ineens; Fulton's Crabhouse ! Toe maar ;-) ! Life is Good !

H(EL)EEN zei

Weet je zeker dat die gast elke morgen een handdoek op de stoel legt of ligt dezelfde handdoek er al sinds 1980?
Misschien een onderzoek waard?

Heerlijk die verhalen uit de oude doos. En tjonge ik wist niet dat de kont van sinterklaas droog was.
Nou heb weer genoten. Tot morgen.

Natasja Valentijn zei

Wat irritant, mensen die hun handdoek op een bedje gaan leggen. Vind ik zo asociaal! Zeker als ze zelf in geen velden of wegen te bekennen zijn! Ik geloof je op je woord, hoor! Het was vast overheerlijk en jullie hebben er zeker van genoten. Wat een geluk met je tas! Euh ouderdom....daar hoor je mij niet over hoor! Het is mij namelijk ook weleens overkomen dat ik mijn tas vergat...;-)!

mayfrank zei

Heeeej Good Morning,

Eindelijk eens even tijd om de blog van mijn lotgenoten even bij te lezen. Ik had het me al een paar keer voorgenomen, maar als mijn eigen blog iedere avond klaar is, vallen mijn luikjes bijna dicht...
Heerlijk die verhalen van jullie, het leest zo lekker weg....
Ik heb nog ruim een weekje te gaan.
Hoop dat het met de regenbuien wel mee gaat vallen, want tja, ook hier is er niets wat je zo snel moe bent als regen......

Anoniem zei

Weer een fantastisch verhaal uit de oude doos. Ik ben er wel een voorstander van als je nog meer van dit soort herinneringen opschrijft.
Enne, je geheugenkaartje niet meer vergeten hoor.

Unknown zei

Wel jammer dat je geen foto's had van het eten..
Maar ik denk dat iedereen jouw blauwe oogjes wel gelooft hoor!

Martin, Richard, Linda en Lisa zei

Wat een heerlijke relaxte dag, met een heerlijk eind bij Fulton's Crabhouse. Jullie genieten gelukkig met volle teugen.

We zullen duimen dat het weer goed blijft.

Veel plezier verder in het super relaxte Orlando.