donderdag 31 maart 2011

Fort Lauderdale

Woensdagavond.
De beslissing om de tank nog maar even bij de Walmart in Kissimmee vol te gooien bleek een goeie. Een gallon doet daar $ 3,53 en we zagen de prijs gedurende de dag bij de verschillende benzinepompen oplopen tot $ 3,76.

Wij hadden besloten de turnpike te nemen, zodat we nog lekker wat aan onze middag in Fort Lauderdale zouden hebben. Wij lieten onze nummerplaat netjes fotograferen door snelheid te minderen tot de gevraagde 25 mph bij de tolhuisjes. Na afloop van de vakantie krijgen we hiervoor de rekening van Alamo gepresenteerd.

Wij stopten bij de raststatte  Port Sint Lucy aan de snelweg, aten daar ons meegebrachte gezonde kuchje op en inspecteerden de openbare toiletten. Dank zij de Sylvester Stallone lookalike die daar de zwabber zwaait, zag de boel er spotless uit.

Toen ons de turnpike  in outer space bij Jupiter toch te eenzaam werd, schoten we de 95 op, daar was wel wat meer aktie op de weg. We werden links en rechts ingehaald door slalommende malloten met pickuptruckjes maar ook door enorme Scania’s. Wij maakten netjes plaats voor een reusachtige brandweerauto die ons met zwaailicht en sirene van achteren naderde. Voor ons reed een Hillbilly met pijp en strooien hoed onverstoorbaar op de automatische piloot door. Naast sirenes en feestverlichting zette de chauffeur de toeter aan. Normaal is dat voldoende om een mammoet uit z’n coma te laten ontwaken, maar deze farmer had niets in de gaten. De brandweerauto gaf nog een tikkie gas en net toen wij dachten dat hij de hoestbui op vier wielen compleet van de weg zou vagen, gaf Jed Clampett een ruk aan het stuur. Ook weer opgelost.

Tomtommemans geleide ons in een foutloos parcours tot voor de deur van het Hyatt. Wij meldden ons rond twee uur aan de balie en werden snel en zakelijk geholpen. Een glimlachje kon er niet af, dat valt dan toch op als de lobby je wel tegemoet glimt. Wij inspecteerden de kamer, waren meer dan tevreden en spoedden ons naar Sawgrass Mills om daar in de foodcourt een broodje te eten. Daarna begon de strooptocht langs de ontelbare winkels. Buiten was het inmiddels 33 graden geworden, dus was het binnen goed toeven. De meeste klanten hadden het hier bijzonder naar hun zin, ze duwden met plezier soms wel twee volgeladen karren (a raison van 5 dollar, maar wie maalt daarom bij zoveel voordeel…) voor zich uit. De volle karren worden overigens zorgeloos voor de winkels gestald en niemand, maar dan ook niemand haalt het in z’n malle hoofd om aan andermans eigendommen te zitten. Kom daar bij ons maar eens om! Zelf waren wij even in jubelstemming omdat wij een paar heerlijke muilen voor Teleton hadden gevonden. De winkelmevrouw bespeurde onze blijdschap en week geen moment meer van onze zijde. Dat kwam goed uit, want wij hadden wel smak op de muilen, maar dan moesten zij wel in de wide versie leverbaar zijn. De spaanstalige bediende probeerde ons er van te overtuigen dat white geen modekleur was. Brown, meneertje, dat is de muilenkleur these days. En vandaag krijgt u 20 % korting! Wij sloten het gesprek af met de klassieker: We’ll think about it.

Vanwege de gratis wifi en omdat we tot nu toe eigenlijk alleen nog maar bij de McDonalds hadden gesnackt, lieten we ons door TT naar de dichtstbijzijnde ballenbak dirigeren. Hij twijfelde nog even bij de IKEA, maar bracht ons bij de Mac die vrijwel op de hoek van de straat van het Hyatt was. Naast de Subway en de Publix. De Publix leverde ons een doosje aardbeitjes zodat wij ons vanavond in ieder geval niet te buiten gaan aan de meegebrachte buis Pringles. De Subway houden wij in gedachten, maar willen wij morgen onze lieve lezers bedienen, dan is een ontbijtje bij de Mac misschien toch het meest voor de hand liggend.

IMG_3937Hoe dan ook, beste geduldige lezers, de stemming in Hotel Teleton is opperbest. In de avondzon maakten wij nog een wandeling over het uitgestrekte terrein van dit conferentiecentrum, waar op dit moment geen zak te doen is. Wij schatten de bezettingsgraad op 15 %. Hoewel Fort Lauderdale berucht is om de hordes springbreakers, hebben wij er hier nog geen eentje gezien. Wel andere groene springertjes die minstens zoveel kabaal kunnen maken. Maar dank zij de oordopjes rekenen wij op een rustig nachtje. Wat de dag van morgen brengen zal? Wij weten het nog niet. Misschien blijven we hier nog wat hangen, wellicht rijden we naar de Gulfcoast en het kan ook zijn dat we de good old A1A langs de kust noordwaarts rijden om de stoplichten op deze weg te controleren. Wat het ook wordt, wij zullen er, zodra we in de gelegenheid zijn, weer kond van doen.

Donderdagochtend:
Het is nu 10:00 uur en 27 graden. Bij de Mac ontbeten en ontdekt dat de fotoalbums mislukt zijn. Die houden jullie dan tegoed. Persoonlijk kijk ik erg uit naar het schrijven van het volgende blog met de titel: Pret met het bidet!

 

 

Voor alle deelnemers aan onze prijsvraag: bedankt voor jullie tomeloze inzet! De Brazilliaan had een sneakersok en een anklesok aan, maar gelukkig wel van het zelfde merk: Adidas!

Bij gebrek aan notaris wordt de prijswinnaar later bekend gemaakt.

5 opmerkingen:

Patrice zei

Volgens mij was het geen verkeerde keuze om tijdelijk centraal Florida te verlaten. Zo te lezen is er bij jullie geen vuiltje aan de lucht te bekennen.

Wij zijn natuurlijk zeer benieuwd of de muilenjacht nog tot een goed eind wordt gebracht. En natuurlijk vraag ook ik me al af wat de pret bij het bidet zal zijn.....

pumi1000 zei

Ik las ook net dat het flink geonweerd had in Orlando.

Grappige foto met je pet in de lucht! Mooie afsluiter van een werkdag hier.

Unknown zei

Wees maar blij met dat mooie weer!
Hier regende het vandaag.. Bah!

Knuffels! xx

2theusa/Christa zei

De dag was katerig begonnen doordat er geen blog was bij het ontbijt! gelukkig kunnen we tevreden naar bed. De dosis Teleton alsnog tot ons genomen.
Hoezo verslavend ;-)

Pieter en Petra zei

Ook net op het forum gelezen dat het bar slecht is op dit moment, dus jouw Twitterberichten houden we in de gaten !

En we zijn wel benieuwd naar de fotos van het hotel ;-)

Doe voorzichtig & tot morgen,
Pieter & Petra "PenPe"