maandag 28 maart 2011

Rainy days and Mondays

IMG_3789Toen wij ons vanmorgen rond de klok van half acht met frisse tegenzin tussen de klamme lappen vandaan worstelden, regende het al fors. Het loopt nu tegen half acht en regent nog steeds. Een paar powercuts, series knetterende donderslagen en vooral liters en liters hemelwater verder, richt ik mij allereerst even tot de sprookjesvertellers op verschillende fora die in hun onvoorwaardelijke optimisme over de Sunshine state beweren dat als het hier dan een keertje regent, dat nooit langer dan een uurtje duurt. Stop hiermee, het is niet waar! Dagen achter elkaar kan het hier regenen. Niks Sunshine staat, Water staat zal je bedoelen. Met grote putten proberen ze het probleem hier nog een beetje te verdoezelen, veeg het maar onder de mat en hou het klootjesvolk dom. Het regent hier heus vaker dan je denkt, en langer ook!

D'r voorTussen de huizen vind je enorme vijvers, die zijn hier echt niet voor de mooi maar om het overtollige hemel-water op te vangen. Na een dagje is het waterpeil in onze vijver een dikke meter gestegen. Wellicht doet dit de lokale natuur goed, maar Teleton heeft moeite om de stemming er in te houden. En wat voor natuur, waar praten we nog over? Die halve zool van een sniperschildpad die deze vijver hier al jaren onveilig maakt? Kikkers? Die zijn al lang verder getrokken want ze hebben in dit overbevolkte gebied natuurlijk niks meer te zoeken.IMG_3800 Horrorverhalen hadden ze gehoord, die kikkers. Over baldadige jongetjes die hen met een rietje tot buiten-gewone proporties zouden opblazen, daar ga je toch als kikker niet op zitten wachten? Met de kikkers verdween ook de lokale roofvogel die angst-aanjagend laag over het water van de vijver zoefde. Hij leefde er goed van, zo te zien aan zijn muffin-belly die over de  dakgoot hing, ter-wijl hij ogenschijnlijk in het zonnetje zat te suffen.

IMG_3802Vroegah barstte het hier in de vijver van de opgewonden eenden. Hier was voor de gemiddelde woerd altijd wel wat te wippen. En als de vrouwtjes eend de woerden wanhopig van zich af probeerde te schudden omdat ze de vleugels vol had aan de verzorging van de pielekes, dan vergrepen die woerden zich wel aan elkaar of desnoods aan een verdwaalde meerkoet. Als d’r maar een gat in zit, kom op jongens stop in, we gaan toch trouwen. Vooruit mannen, palen laaien……! Dat was een leerzaam schouwspel en weer eens heel wat anders dan de natuurfilms van de EO. Zo kwam je als natuurliefhebber de middag en de vroege vooravond wel door op je balkon.

De vijver ligt er, qua fauna nu verlaten bij. Een homofiele eend scharrelt hier nog zo’n beetje rond. Soms, heel soms komt ze zussie hier even kijken of iemand soms nog een sneetje witbrood in het gras heeft verkruimeld. Dan vechten die Utrechtenaren mekaar nog de tent uit ook, want de boys gunnen mekaar het licht in de ogen niet. Nee, de romantiek is hier momenteel ver te zoeken. En dus hopen we dat de waterstanden van hedenochtend de stemming hier, qua opwinding en spanning weer een beetje op peil zullen brengen. Wacht maar af, zo werd mij ingefluisterd; tot de kikkers vochtig worden! Nou, jongens, het is zo ver. Zet ‘m op, witte muizen, gift ‘m kees!

Vanwege de nattigheid, zagen we zelf ironisch genoeg af van het geplande bezoek aan Aquatica. Nadat we het hele kot drie keer hadden gestofzuigd, het bed hadden verschoond en de sokken die een nachtje in de voorwas hadden gestaan, van verveling handmatig gewassen, gespoeld en uitgewrongen hadden voor we ze in de droger mikten, keken we nog een uurtje naar Judge Judy. Een vrouw met ballen; nobody fucks with Judge Judy. Net zo min als met de peoplegreeter bij de Walmart die je, ongeacht leeftijd of geslacht, met dit weer geroutineerd en ongevraagd een XXXXL preservatief rond je opgestoken paraplu schuift, opdat deze geen glibberige druppels op Ome Sam’s glimmend gepolitoerde betonnen vloer achterlaat, waardoor er misschien wel eens iemand een uitglijder zou kunnen maken.

Nee, van een dagje regen word je niet vrolijk. Gelukkig hebben wij in de schappen, naast de verse pizza en de diepvries Fridays nu ook stoommaaltijden met rijst, groente, kip en gembersaus gevonden, waar het humeur van Teleton weer een beetje van opknapte. Rice is nice, maar hij maakte er voor de gezond nog een lekkere verse salade bij en topte de maaltijd af met een heerlijke banaan met aardbeitjes. De weerman op tv beloofde zojuist dat het vanaf morgen langzaam opdroogt. We hebben maar 40 % kans op regen. Dan hebben we altijd nog 60 % kans om de zonzijde te houden! Een eitje…..!

15 opmerkingen:

Xandra, Jeroen, Christian en Anthonie zei

Ach wat is nu 1 dagje regen op al die mooie dagen dat jullie in Orlando zijn.

De komende dagen maken het vast weer goed met jullie.

Pieter en Petra zei

Weer of geen weer, je maakt er evengoed weer een mooi onderhoudend verhaal van :-)

Vooral omdat wij natuurlijk de situatie kennen op Cane Island maakt het extra leuk.

Groetjes uit een mistig NL waar het ook nog gevroren heeft,
Pieter & Petra "PenPe"

Nancy zei

Wat een prachtig verhaal weer en dat over ''de regen''. Je zou der in Nerderland boeken vol over kunnen schrijven.
Al vertelde nieuwslezer hier gisteren, dat het voor de Nederlandse boeren goed zou zijn als het eens flink regende!! Je zou in staat zijn om op de tv te slaan, de ezel!!

Voor vandaag hopelijk zonzijde en weer volop genieten!

Groetjes uit een zonnig Geleen!

Rick, Sunshine State zei

Morgen wordt het beter... heerlijk verhaal weer, goed te zien op de foto's dat vijver er een vracht aan water bij heeft gekregen.!!

2theusa/Christa zei

Met een zonnetje erbij ziet het leven er een stuk leuker uit! Laten we er maar vanuit gaan dat jullie het maximale aantal mm nu binnen hebben en jullie verder de zonzijde houden.
Groet Christa

pumi1000 zei

Regen verpest eigenlijk alles. Niets is zo somber als een grijze lucht, alles ziet er ook meteen anders uit. Jullie hebben dan nog het geluk dat je 5 weken daar bent, maar ja regen is regen en daar is gewoon niks aan!

Jacqueline zei

Voor zo'n regenachtige dag hebben ze toch de Florida Mall uitgevonden? Daar kan je ook je ogen uitkijken. Genoeg volk om naar te kijken en smakelijk over te schrijven. ;-)

Wens jullie veel zon toe want dat is toch een stuk gezelliger.

Ben Zwaan zei

Zo zie je maar wat een dag regen met het humeur van Teleton doet: dodelijk. Ik deed ook mee aan dat "een flink buitje per dag", maar ik bedoelde eigenlijk de zomerbuien in juli/ augustus. Maar goed, na regen ........ Inderdaad.

Yvette en Emiel zei

Hoihoi,

Hopelijk zit vandaag de stemming er weer goed in bij huize Teleton.
Ik had gisteren al op Facebook meegekregen van de locals dat het flink regende, maar ja iemand die in de buurt van Port Canaveral woont schreef me dat het prachtig zonnig en warm weer was bij hun.

Hopelijk klaart het weer op zodat jullie weer flink buiten kunnen spelen.

Ryan en Hannah zei

Oeh, nou wij weten inderdaad wat je bedoelt. Wij hebben vorig jaar in januari zo'n regen-regen-regen week gehad op Cane Island. En dan ziet het er allemaal een stuk minder fleurig uit. En ook wij hebben toen de stelling al onderuit geschoffeld dat die floridiaanse regenbuitjes maar een uur duren en dat het dan weer stralen weer zou zijn.

Hopelijk is het morgen weer beter!

Probeer in ieder geval de zonzijde te houden!

Sonja zei

Goh wat sneu voor jullie, het is hier stralend, kurkdroog, lage luchtvochtigheid, heerlijk.
Het komt goed voor jullie, de vooruitzichten zijn prima, vrijdag zonneschijn en 28 graden.Geniet!

Anoniem zei

Zeg wat lees ik nou, is de romantiek ver te zoeken ? Wat is er nu gezelliger dan met die regen het binnen lekker romantisch te maken met het vrouwtje.
Maar uiteraard hoop ik van harte voor jullie dat morgen de zon weer straalt. Want een stralende Teleton is natuurlijk veel gezelliger. ;-)

Unknown zei

Jammer van het weer..
Maar dan wel een troostje dat je de stoommaaltijden hebt gevonden!

liefs en knuffels!

Patrice zei

Zelf ben ik al jaren geleden opgehouden met het geloven van die verhalen over de maar 1 uur durende Floridiaanse buitjes. Maar het blijft natuurlijk wel balen als een dag letterlijk in het water valt. Hopelijk zijn de weergoden jullie de komende 3 weken wel goed gezind en horen we vanaf nu alleen nog maar verhalen over de zonzijde.

Mariska zei

Spijtig dat het weer niet meezit, maar voor ons volgers toch een mooi verhaal! Hopelijk heeft de weerman gelijk want de foto's met zon ogen toch stukken beter.