dinsdag 15 maart 2011

Een relaxed begin

We schrijven dinsdag 15 maart. Het is rond de klok van 9:00 en we zitten bij de Starbucks.

Het was erg rustig in het Ibishotel. Op het gezoem van de luchtbehandeling na, bleef het doodstil. Geen klapperende deuren, geen geroep op de gang en geen vroege vogels die om kwart over vijf gaan douchen. Toch kwamen wij om de een of andere reden niet verder dan wat hazenslaapjes.

Wij checkten uit en buiten stond een bus. “Arbeitseinsatz” stond er op, dus dat kon niet voor ons zijn. Ik kuierde naar de auto voor de bagage umtausch. Bij terugkomst had Lidy zich al in de bus genesteld, de franstalige chauffeur babbelde met haar in zijn beste engels. Deux minutes, madame! Ik perste de laatste kofer in het bagagerek en we vertrokken. Geen backlottour meer, door de krochten van Zaventem, maar een ritje over de snelweg. Geen bagagekarren op het perron, maar gelukkig wist ik ze te staan. Geen rijen bij United en dat kwam prima uit, want de bag drop was hier afgeschaft. Waarom we als Hollanders via Brussel vlogen. Besmuikt vertelden we dat dit veel voordeliger was en dat vond ze een hele goede reden. Zijn de koffers al die tijd in uw aanwezigheid geweest? Wij verklaarden naar waarheid dat dit zo was, we hadden er immers bijna bovenop geslapen? Omdat wij al ingecheckt waren, verliep de procedure verder pijnloos. Niemand bij de douane, dus kachelden wij voortvarend door tot aan de veiligheidscontrole.

Geroutineerd hadden wij ons van vesten, riemen, muntgeld en sieraden ontdaan. De hele zooi was in de trolley en de rugzak gepropt. Als laatste zette ik de muilen in het bakje, apart, dat dan weer wel. Zowel bij de trolley als de rugzak sloeg de electronische waakhond luid piepend aan. De sloffen hobbelden ongestoord in mijn richting. Wij werden vriendelijk verzocht de hele santekraam aan vesten, snoertjes, sleutels, reservebrillen, natte doekjes en wat een mens zoal niet meesjouwt, uit te stallen. Over de medicijnopslag werden geen vragen gesteld en ook de rest van de boedel nam het parcours na deze eerste weigering foutloos.

En zo komt het dat wij, onder het genot van een bakkie pleur, zoals gebruikelijk in opperbeste stemming over de tarmac kijken. De zon breekt door. Het is onwaarschijnlijk stil, je kunt overal zo doorlopen. Er zijn zelfs lege tafeltjes, dat hebben we hier nog nooit gezien. Het grote wachten is begonnen, wij checken pas rond de klok van half elf in. Tijd dus, om een lekker plekje op te zoeken waar ik kan beginnen met het lezen van Nico Dijkshoorn’s Kleine Dingen. Dat zal de stemming ongetwijfeld nog vrolijker maken, waarover later meer.

21 opmerkingen:

Donald Duck zei

Fijn de vakantie is begonnen, heel veel plezier ;-)

Patrice zei

And UA951 has departed. Dat de reis net zo relaxed mag zijn als het begin van de dag.

Ryan en Hannah zei

veeel plezier!!!

Ben Zwaan zei

Rest mij nog jullie goede reis en veel plezier daar te wensen. Wij moeten nog even wachten, maar vertel Mickey maar vast: ze komen weer.

Marja en Tony zei

En jullie zijn onderweg...
Logisch dat jullie matrassen zo hard waren als je bovenop je koffers slaapt!!
Geniet van de vlucht en al het andere wat op jullie pad komt, dan genieten wij vanaf een flinke afstand wel weer mee.

Heel veel FUN

Hinny, Ina en Dani Haan zei

Ik hoop dat de rest van de reis net zo voorspoedig is verlopen als het eerste deel.
Een prettige vakantie en wij lezen alle dagen gezellig mee.

SasEs zei

Klaar voor de start.... Af en ja hoor! we zijn vertroken.
Heel veel plezier, ppfff een maand lang genieten.

We gaan jullie avonturen volgen.

cindy74 zei

Veel plezier en een heel erg goede reis .We kijken al uit naar jullie volgend verslag

mineke zei

Ondertussen zijn jullie al onderweg, een hele fijne vlucht en kan niet wachten om jullie belevenissen te lezen.
Have fun

mirjam zei

Nou het begin is er wat heerlijk zeg en dan een maand....Als jullie dat maar volhouden haha....ik hoop dat julle een goede vlucht hebben en dan kan het echte genieten beginnen
Wij moeten nog even geduld hebben maar is toch ook alweer over 3maandjes (halve maanden tel ik nooit mee)...We gaan jullie volgen hoor!!!! groetjes mirjam

Dees zei

fijne vakantie!

2theusa/Christa zei

Een heel goede reis en een fijne tijd in Orlando, Lidy is toch wel een stuntvrouw, hoor als ze het zo, zonder te zeuren, uithoudt naast de M.M.'s. :-))
Veel plezier, maar dat is jullie wel toevertrouwd.
groet Christa

Natasja Valentijn zei

Heel veel plezier gewenst!! Wij genieten stilletjes mee door jullie blog te lezen!

cloggie68 zei

Veel plezier, goede reis en veel bloginspiratie gewenst!

pumi1000 zei

and off you go.......tot het volgende blog live vanuit florida!!

Martin, Richard, Linda en Lisa zei

Goede vlucht en heel veel plezier weer in jullie vertrouwde Florida!

kimmie zei

Nu dan een welcome Home neem ik aan en hoop voor jullie dat het een hele fijne vlucht is geweest. Veel Plezier en tot morgen..

Twinmom1995 zei

Een hele fijne vakantie.

Stephan Mehrer zei

Oh My GOD...

Wat is het lezen weer een genot.

Robert-Jan en Yvonne zei

Duidelijk Florida-bezoekers met veel ervaring; wat is alles weer soepel verlopen ! Ik zie het grafiekje met page-views een grote stijging vertonen, dus het is zover ! Jullie zijn er inmiddels bijna, en gaan weer met veel plezier meegenieten !

Fam Verkoelen-Roeland zei

Beetje laat met meelezen, maar 'k haal de schade in :)
Veel plezier ginds !
Groetjes,

Hilde en co