woensdag 16 maart 2011

Ervaren reizigers

Aangekomen op het Internationale vliegveld van Washington, verliepen de zaken voor 100 % naar wens. Er waren voldoende loketten open en per Immigrationofficer stonden slechts drie of vier wachtenden. Ons werd verzocht aan te sluiten bij loket 24. Onze voorgangers namen de hindernis foutloos en ook wij werden vlot en vriendelijk afgehandeld. Vanwege het ‘nieuwe systeem’ lukte het niet om Lidy’s vingerscan te maken. Wat is nieuw, bij het oude systeem had ze ook geen vingerafdruk. Of de Immigrationofficer misschien even haar hand mocht vasthouden? Gezamenlijk drukten ze het scanapparatje zowat door de desk, maar uitleindelijk stonden ze er toch maar mooi op. Twee afdrukken van de wijsvinger en een foto, zonder bril.

Onderwijl babbelden we wat over de vakantie. “Vijf weken…?”, vroeg de ongelovige Thomas. “Vijf weken!”, beloofden wij plechtig en we probeerden er zo ernstig mogelijk bij te kijken. Je moet de goden niet verzoeken. “Kost zeker wel een paar duiten”, voerde de Officer de spanning op. Nou boeken wij bij usafunvacations.nl, dus dat valt alleszins mee, maar wij besloten hem niet wijzer ter maken en  beaamden zijn conclusie. Wij zagen dat hij inmiddels aan het stempelen was, dus de Torture kon nooit lang meer duren. We namen hartelijk maar snel afscheid, want uit onze ooghoeken zagen we de eerste koffer al op de band komen aanhobbelen. Nummer twee volgde en wij vervolgden onze weg door een cordon van fruit- en drugshonden. Zij keurden ons geen blik waardig, vast het resultaat van de geur van opgefriste muilen. Omdat wij op ons blauwe formulier helaas weer niet in hadden kunnen vullen dat we meer dan 10.000 dollar aan contant geld bij ons hadden en we ook al niet met vee in aanraking waren geweest, was de toelating tot de USA of A een fluitje van een cent. Opgelucht leverden we de koffers een paar meter verder in.

Tijdens de wandeling over het opvallend rustige parcours, stopten wij voor een light bite bij Wendy’s. Ik moet er nog even inkomen, want ik vergat de (gratis) zakjes mayonaise te vragen. We kuierden verder en gebruikten de laatste stroom voor het verzenden van een blogberichtje. Het vliegtuig was niet overvol, er waren zelfs nog 25 stoelen beschikbaar. Veel zakenlui en ervaren reizigers aan boord en weinig toeristen. Net voor seating 3 werd omgeroepen, schoven wij aan in de rij voor boarding. Goeie timing want in de overhead bin was nu nog plek voor onze bagage. Aan het raam op onze rij zat een man druk in gesprek met zijn achterbuurvrouw. Wij groetten beleefd en namen plaats. Danke scheun, sprak de man. Wij keken stuurs voor ons uit, maar voelden niet de behoefte hem het verschil tussen Teutonen en Kaaskoppen uit teleggen.

Het gesprek was boeiend om te volgen, ze leken zich naast twee vermeende Deutsche Leute onbespied te wanen. Binnen de kortste keren wisten wij alles van hem en haar. Ze kenden elkaar tot voor deze vlucht niet, maar daar werd in rap tempo aan gewerkt. Voornaam, huwelijkse staat, kinderen, werkgever, hobbies wij wisten het van beide partijen. Terloops informeerde hij nog even wat ze in Orlando ging doen. “Een danscontest?… oh, I love dancing!” En in welk hotel ze verbleef. En hoe ze daar dan zou komen? “Een Shuttlebus? Weet je wat joh, ik breng je wel even…..!” Ze ging zonder morren accoord. Ik zei het al, veel ervaren reizigers aan boord.

Tegen de landingstijd richtte de babbelkous zich toch nog even tot ons. Hij had in Geilenkirchen gediend. Wij keken er niet van op. Nu werkte hiij voor Lockheed. Ja, Lockheed, die kenden wij wel……Een reden te meer om extra op te passen met deze snijboon. Hij merkte het niet en vroeg dapper door. Hoe lang we bleven? Hij twee dagen! Wij durfden het bijna niet te zeggen. En nadat hij ons toch nog de huwelijkse staat, de gezinssamenstelling en de kosten voor onze vakantie had ontfutseld, vluchtten wij in Orlando snel de slurf in. Hoewel wij niet zo nodig hoefden, gingen we voor de vorm even plassen, zodat we de kletskous met aanhang niet in de peoplemover zouden treffen.

Onze koffers hobbelden ons gebroederlijk tegemoet. Wij keken nog even meewarig naar de ramptoeristen die met hun volledige pakkage de roltrap naar de autoverhuurders af struikelden en stapten zelf in een van de drie lege liften die zij over het hoofd hadden gezien. Bij geen van de verhuurders stond een grote rij, wij zouden er geen hinder van hebben gehad omdat wij deze hindernis mochten overslaan. Op naar de garage!

Over de avonturen bij Alamo, de keuze van het vervoermiddel, de kleur, de kilometerstand, treeplakjes, schuifdeuren en knopjes lees je in het volgende en laatste verslag over de heenreis meer. Net als over het appartement. Maar we kunnen nu al verklappen dat dit alles de stemming in huize Teleton zeker niet bedorven heeft. Tot die tijd heb ik maar een advies: Hou vooral de zonzij!

16 opmerkingen:

van Velzen Florida 2010 zei

Kan weer heerlijk genieten van jullie blog. Fijn dat de reis voorspoedig is gegaan. Nu heerlijk genieten van jullie vakantie.

Sonja zei

Hallo Ton & Lidy, fijn dat de reis zo goed is verlopen, alhoewel het toch verkeerd had kunnen gaan met dat velletje van een pinda en een mogelijke aanhouding wegens indecent exposure in een vliegtuig op de vlucht van Ams naar IAD. Je bent weer goed op dreef en ik geniet met volle teugen.

Robert-Jan en Yvonne zei

Soepeltjes zeg ! Ben nu wel ERG benieuwd naar vervolg ....

2theusa/Christa zei

Lezen we eindelijk het vervolg, wordt er afgesloten met een cliffhanger......
grrrr

:-)) Christa

H(EL)EEN zei

Nou eindelijk zijn jullie er. Heb weer genoten van de blogs tot nu toe. Kan haast niet wachten op de volgende:)

Veel plezier

Hannie zei

Je maakt wat mee op zo'n reisdag!

Lotte zei

Leuk om na een lange school(werk)dag zulke relaxte vakantie verhalen te lezen! Ik kijk al uit naar de rest.
Veel plezier :)

Fam Verkoelen-Roeland zei

Een appartement vol mottebollen en een witte wagen met gratis een laagje stof en smeulende stinkstokken ? Laat het vervolg maar snel komen...
Groetjes,

Hilde en co

Mariska zei

Het lijkt wel een soap, altijd afsluiten met een uitnodiging om het vervolg maar niet te missen, en het werkt! Wij volgen :)

Hinny, Ina en Dani Haan zei

Een echte cliffhanger. Jullie houden het wel spannend. Ga vooral zo door. Morgen zitten wij weer aan de computer gekluisterd.

Nancy zei

Goed om te lezen dat jullie weer veilig zijn aangekomen, uiteraard volgen wij met spanning en verheugen we ons al op morgenvroeg ;-)

Anita zei

Wat fijn dat de reis weer achter de rug is zonder rare fratsen en jullie lekker kunnen gaan genieten in het beloofde land. Lees ik nou ook treeplankjes?
Ben erg benieuwd naar de auto en jullie zonnige verhalen.
Enjoy,
Anita

Anoniem zei

Jullie zijn er. Wat heerlijk. En het lijkt wel of je elk stukje blog met een soort van cliffhanger eindigt. Ik ben zo nieuwsgierig naar het vervolg.

Dees zei

Fijn dat jullie een voorspoedige reis hebben gehad. Voor mij een beregezellig ontbijtje met een cliffhanger, thanks!

Lucy zei

Hey Ton en Lidy.
Wat goed dat jullie er ook zijn!
Heerlijk genieten van het Florida zonnetje en alles wat daar bij hoort.
Ik ga jullie nog 6 dagen vanuit Orlando volgen en daarna natuurlijk vanuit Nederland.
Heerlijk hoor zo lang als jullie gaan!
Grtjs Lucy

Unknown zei

Weer al die vingerafdruk..
Vorige keer ging het ook niet meteen in één keer hé?!
Misschien weer een beetje over je voorhoofd wrijven Lidy! Hielp bij mij toen ook!!
Was een goede tip!
Heel veel plezier daarzo!! En doe de Sizzler de groeten van Martijn.. vooral die grote hamburgers!

Liefs en xjes Nynke