vrijdag 8 april 2011

Tobbedansen met Teleton

BILD1119Met het vertrek van de springbreakertjes is de rust voor een paar dagen teruggekeerd. Maar let op: de Easterbunnies zijn onderweg, dus de rust zal van korte duur zijn. De temperatuur loopt op, nieuwslezers, weermannen en televisiepresen-tatoren soppen al bij de gedachte dat er misschien wel weer eens een record gebroken kan worden. Het weerpatroon verandert snel, de vochtigheid neemt toe waardoor de afternoonshowers ook meer en meer voorspelbaar worden. Ook de UV-waarde loopt op tot boven de tien. Waardes die wij in Nederland en België niet kennen omdat we zelden boven de zeven uitkomen. Boven de tien brandt de zon onbarmhartig waardoor je levend verbrand als je niet oppast.

BILD1094Volgens de statistieken is vrijdag een slechte dag om naar Aquatica te gaan. Wij trekken ons van statistieken niks aan, parkeerden recht voor de ingang en hadden slechts een gezin voor ons bij de tassencontrole. Stoelen, loungers, tubes en zwemvesten te over vandaag. Wij paradeerden naar ons vaste stekje in het doodlopende stuk met zicht op de Lazy River. Waar wij vroeger de voorkeur gaven aan een plekje waar je kon zien hoe de gemiddelde toerist vecht voor een opblaasbare tobbe om de woelige baren mee te bevaren, kiezen we nu voor een locatie waar nog meer vertier is. Hier komen de tobbedansers immers de eerste hindernis tegen: de koude douche die in de volle breedte van de Lazy River over je wordt uitgestort. Met een beetje handigheid kan je in het midden, waar het slechts druppelt, nog wel een beetje laveren. De gemiddelde tobbedanser heeft echter geen enkele invloed op de richting waarin zijn tobbe drijft en dat komt veel zilvergrijs gepermanente dames onder afgrijselijk gegil op een nieuwe coupe te staan.

BILD1104Als het goed is, zitten de tobbedansers als ze langs ons plekje drijven, al een tijdje met hun gat in het gat van de tube. Voor velen is dit echter te hoog gegrepen. Ze lopen quasi nonchalant achter hun tube aan en doen af en toe nog een tot mislukken gedoemde poging om toch met de bips in de uitsparing van de tube terecht te komen. Ze schijnen niet te snappen dat je de tube dan het best tegen de stroom in kunt bespringen. Als je dit met de stroom mee doet, is de tube meestal al net even wat verder van je afgedreven dan je zou verwachten. Deze stumpers komen dan ook altijd net naast, in plaats van in de tube terecht. BILD1141Proestend komen ze boven, bril zoek, bovenstukje bikini zoek en tot overmaat van ramp, krabbelen ze ook nog een tegen de stroming in omhoog, wat vaak net even iets te veel gevraagd is van de flexibiliteit van het elastiek het bikinibroekje.  Ja, zo kom je natuurlijk handen tekort om de boel een beetje bij elkaar te houden. En Teleton komt ogen te kort om al dat leuks vanuit zijn lekkere lounger languit gade te slaan.

BILD1096Zoals gezegd, zitten wij aan het eind van een doodlopend stukje. Veel mannen zien dit niet aankomen. Met ferme tred leiden zij hun karavaan gezinsleden die bepakt en bezakt met coolers, luiers, tassen en stapels badlakens volgt. Vader maakt meestal  bewegingen van: kom nou maar achter mij aan, dan zal je niks gebeuren. Heel langzaam dringt het tot hem door dat je hier toch echt niet verder kunt. Ongelovig  frommelt hij aan de bamboestruikjes, alsof het pad wat hij had verwacht dan toch plotseling tevoorschijn zal komen. Bozig beent hij op de strandwacht af; hoe nu verder……? De strandwacht legt geduldig uit dat het hier echt doodloopt en gebaart hoe ze terug moeten lopen om aan de andere kant van de Lazy River te geraken. De kinderen vliegen op de opgeslagen tubes af. Maar nee, ze mogen die tubes  niet meenemen; terugleggen!  De kinderen gehoorzamen. Moeder mengt zich nu in het gesprek om de route nog een keer van de strandwacht bevestigd te krijgen. Vader maakt dezelfde handbewegingen als de strandwacht en beent vast weg. Nee, nu snapt hij het wel. De karavaan volgt….

BILD1113Tijd voor een ommetje. Veel loungers zijn inmiddels weer rijkelijk belegd met het assortiment fijne vleeswaren dat een waterpark kenmerkt. Badgasten die een uurtje geleden in de veilige beschutting van een parasol in slaap waren gesukkeld, liggen nu onbeschermd in hetBILD1100 onbarmhartige zonlicht te bla-keren. Voor dames die in zeer ongelukkige poses meer bloot geven dan de wetgeving hier toestaat, wordt een oogje toegeknepen. Mannen, die waarschijnlijk dromen dat ze thuis op de bank naar een spannende wedstrijd liggen te kijken, houden met twee handen het huwelijks-gereedschap stevig vast. Op een afgelegen plekje kringelt wat rook op. Net als wij alarm willen slaan, zien we dat het een nicotineverslaafde is die had gedacht hier onbe-spied een hijs te kunnen nemen. Betrapt knijpt hij snel zijn peuk uit waarbij hij, aan de grimas op zijn gezicht te zien, zijn vingers lelijk brandt.

BILD1102Teleton gaat zelf ook graag te water. Beheerst wacht hij bij de Lazy River tot er een aantal lege tubes komt aandrijven. Uit ervaring weet hij dat een halfzachte tube het gemakkelijkste toegang tot het gat biedt. Bedachtzaam maakt hij zijn keuze, legt de tube achter zich, duwt deze met de daartoe aangebracht handgrepen half onder water en vleit zich zonder een plons BILD1138of spettertje in de positie waarin men geacht wordt de Lazy River af te drijven. Benen buiten boord en iets opgetrokken, zodat de buik een stuk minder lijkt. Het bovenlichaam schuin achterover, maar het hoofd fier opge-heven. Geroutineerd kiest hij het midden van de rivier, zodat hij de koude douche en de wanhopig springende overige badBILD1139gasten  zoveel mogelijk ontwijkt. Bij de wildwaterbaan, schiet hij ge-routineerd het groene vest aan en maakt hij (voor de vorm, natuurlijk) nog even snel gebruik van het openbaar bidet. Bij het golfslagbad komt hij precies op tijd aangelopen. Om met Lou Reed te spreken; het was a perfect day!

Wij beraden ons nog over de stappen die wij morgen zullen nemen. In Celebration is een taartproeverij, in Epcot treedt een duo op. Wij hebben het Festival van de Lion King nog niet gezien en we moeten ook hoognodig boodschappen doen. Ze zijn er namelijk weer bij de Walmart, van die aardbeien die je met twee handen tegelijk moet vasthouden en waaruit zoveel sap langs je kin loopt dat je soms wel drie servetjes nodig hebt.

Mede doordat zich inmiddels meer dan honderd trouwe volgers voor dit blog zijn aangemeld en er dagelijks ongelooflijk veel mensen de moeite nemen om de krabbels over de Lentekriebels in Florida te lezen, zit de stemming er in huize Teleton prima in. Wij zien met plezier dat de lente zich ook dit weekend in het vrome vaderland van haar beste kant laat zien. Geniet er van, beste lezers. Blijf braaf en hou vooral de zonzij!

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou nou wat een heerlijk verslag weer, zie alles voor me en hoe ging jij de tube in??? Haha, en wordt het morgen de taartproeverij? Ik lees het wel, ga nu weer glimlachend!! naar bed. gr. (O)ma Agnes

Hannie zei

Ik dacht waar heeft hij het nou toch over met z'n openbaar bidet. Tot ik de foto zag, geweldig!

Wilfred, Monique en Danny zei

Hallo,

Wat een leuk verslag weer.

Elke morgen bij een beker thee, is het een genot om jullie blog te lezen!!!!

Wij hebben nog twee weken te gaan tot we vertrekken, maar we genieten nu al. Dit door jullie verhalen. Echt geweldig.

We hebben zelf nu ook een blog.

Nog heel veel plezier!!

Groetjes,

Monique en Fam.

Rick, Sunshine State zei

Weer genoten met een bakkie troost.
Sjonge waren wij er ook maar, en wat kun je steeds weer mooi neerpennen.

Das echt een kunst!!

Patrice zei

En bedankt ! Nu zit dat liedje dus weer de hele dag in mijn hoofd :-) Maar jullie hadden idd weer another perfect day. Dat er nog vele mogen volgen.

Anoniem zei

De foto's spreken boekdelen. Such a perfect day !

Marja en Tony zei

Misschien moet je eens trainingen gaan geven in het instappen in een tube (ik meld me vast aan!!)
Ik vrees dat ik ook bij de onhandige stuntelaars behoor, maar héé, bij mij komt dat door gebrek aan lengte ;-)
Weer een super verslag van een heerlijke dag...ik zie het gewoon voor me.

Robert-Jan en Yvonne zei

Geweldig verslag weer, vooral die foto van het openbaar bidet ;-) !

Jammer dat je me zo lekker moet maken met die aardbeitjes ... Maar vooruit, omdat ik weet hoe je daarvan moet genieten ;-) ! Have fun !

mayfrank zei

Met de verwarming aan en een dikke deken om me heen lees ik weer met veel plezier je blog!
Toen ik gisteren de eerste boodschappen ging doen op "flip floppers en een t-shirt" was dat toch iets te optimistisch.....
T is wel lekker hier maar als je 30+ gewend bent is een dekentje geen overbodige luxe..

kimmie zei

haha ja dfie tubes vergen vaardigheid en menig mens beschikt hier niet over.. altijd een leuk gezicht.
Lekker weertje en niks aan de hand.. zo hoort het ook
tot morgen

pumi1000 zei

Leuk verhaaltje weer!! Je ziet inderdaad alle soorten mensen in zo'n park in alle maten ;-)

Prachtige blauwe lucht weer!! Gelukkig hier ook, maar ik prefereer toch die van jullie.

H(EL)EEN zei

Tjonge, jonge je kan er wat van Huize Teleton. Wat een verhaal. En ik maar denken dat er foto's van bij zouden komen van mannen met hun huwelijksgereedschap en zo krijgen we alleen foto's van banden en glijbanen.

Heb je de matjes glijbaan al geprobeerd? Fantastisch die!!!

Veel plezier and don't get sunburned!! Tot morgen.