woensdag 13 april 2011

Uit het boekje

IMG_4838Een dag uit het boekje. Het is nu zes uur in de middag en er is nog steeds geen wolkje aan de lucht. Strakblauw was ‘t ie, de hele dag. Om vier uur vanmiddag was het enige wat er aan het firmament te zien was, de bleke maan. De luchtvochtigheid was laag, de temperatuur een graad of zes- zevenentwintig, het briesje zacht. Vanwege de hoge temperaturen strooide Teleton de afgelopen weken kwistig met talkpoeder in alle kieren en gaten om overmatige transpiratie tegen te gaan. Bij iedere stap stoven witte wolken uit schoenen, broekspijpen en hemdsmouwen. Yuri van Gelder is er niks bij, maar vandaag konden we volstaan met een normale dosis deo en een snufje aftershave.

IMG_4840Dit zijn de dagen zoals je ze in het voor- en najaar kunt verwachten. Je wordt niet moe want de energie slurpende hoge vochtigheidsgraad ontbreekt. Voorjaar in Florida zonder een druppeltje zweet op voorhoofd, bovenlip of bilspleet! En dus stapten wij vandaag met energieke tred door Disney ’s Hollywood Studios. De parkeermeneer dirigeerde ons naar het meest verre hoekje van het parking lot, maar wat kon ons dat schelen? Kwiek marcheerden wij tot aan de gele paaltjes waar de tram juist kwam aanrijden. Dat dan weer wel. Security en kaartcontrole waren wederom een fluitje van een cent. Een enquêtrice schoot op ons af, soms kleven ze als love bugs. Met onze onverwoestbare glimlach lieten wij haar weten dat we geen zin hadden in een survey. Nee, dank u, ook niet thuis achter de pc.

Statler and WaldorfWe hadden nog tien minuten voor de show van The Beauty and the Beast zou beginnen. We kuierden naar het theater en verwachtten dit keer tevreden te moeten zijn met een achterafplekje. Bende gek! We zaten mooi op de achtste rij, een prima plekje om foto’s te maken. Nog maar net gezeten, ging de gong. Het nieuwtje is er natuurlijk wel zo’n beetje voor ons af. Sterker nog, we kunnen waarschijnlijk in alle rollen meespelen. Toch genieten we iHoneydew-and-Beakeriedere keer weer van deze show. We wandelden verder. Disney Chanel Rocks begon onder de Sorcerer Hat. Wij lieten de jongelui beleefd passeren, voor sommige shows zijn wij te lang geleden in de wieg gelegd. De Muppets in 3D, dat past meer in ons straatje. Als allerlaatsten gristen we twee brilletjes uit de bakken, we misten de preshow. De zaal was driekwart vol en we zaten eerste rang. Wij vinden de 3D-film leuk, zelfs de belegen mopjes van Waldorf en Statler. Ook Dr. Bunsen Honeydew and Beaker kunnen bij ons niet stuk.

IMG_4849We namen een Oosterse salade bij de ABC Commissary en aten deze buiten op het terras op. Even niet aan de zonzijde, maar in de schaduw was het prima toeven. We liepen met de stroom mee naar de stuntshow Lights, Motors, Action. Op de derde rij waren nog twee prima plekjes in de schaduw vrij. Voor ons de bankjes die voor invaliden gereserveerd zijn. IMG_4859Omdat de show al over een paar minuutjes zou beginnen, verwachtten we dat we vrij uitzicht zouden houden. En zo geschiedde. Om eerlijk te zijn, vind ik er geen zak aan maar je bent wel lekker een half uurtje van de straat. Op een terrasje in de schaduw wachtten we met een flesje water tot de meute uit het stadion voorbij was. Velen opteerden voor de backlot tour, zodat de wachttijd daar behoorlijk op liep.  Ons geduld werd beloond, toen we zelf deze tour wilden doen, konden we gewoon doorlopen.

We stopten nog even bij het optreden van Mulch, Sweat and Shears de muzikale straatact van dit park. Lekker stampen op ouwe hits en zorgen dat je uit het blikveld van de leadzanger blijft, want als hij je op de korrel neemt, is er IMG_4857geen weg terug. Leuk om naar te kijken. En toen was het tijd voor The Voyage of The Little Mermaid. Pech deze keer, de voorstelling was net begonnen maar we besloten een kwartiertje te wachten. Over de show kan ik niet veel vertellen; bij het slotapplaus schrok Teleton wakker hetgeen er op duidt dat hij toch zeker een kwartier onder zeil is geweest.

Op huis aan. Zo langzamerhand maken we de restjes op. Deze keer vis, aardappelkoekjes IMG_4837met een salade en een eitje. Voor het eerst deze vakantie slacht-ten we een Magnum. Letterlijk! Lidy het stuk met het stokje, Teleton de rest. En nu buiken we uit in de ondergaande zon op ons balkon. Er zit nog voor 75 kilometer benzine in de tank; genoeg om ons morgen naar het vliegveld te rijden. We zijn benieuwd wat het verrassingspakket van Alamo deze keer voor ons in petto heeft. Daarover en over al onze andere belevenissen, kan je morgen rond deze tijd weer een nieuw blog verwachten. Blijf tot die tijd braaf en aan de zonzijde, ook al wordt het dan niet warmer dan 12 graden bij jullie!

19 opmerkingen:

Anoniem zei

AAAAAAAAhzit het er nu al bijna op voor jullie????? Maar de vlg al weer in voorbereiding he. Ik heb genoten van jullie web en hoop er nog veel te kunnen volgen. Goeie reis morgen .Lekker nagenieten in Nederland. gr. Agnes

Patrice zei

Dat was er zeker 1uit het boekje. Regelmatig kijken wij wat de wachttijden gedurende de dag zijn in de parken en zo ook gisteren. Jaloers werd er in huize Tinnetam gisteren gezegd: " Het is rustig. Maar 35 minuten bij Toy Story Mania. Als we nu toch eens in de Studio's konden rondlopen......" Op dat moment niet wetende dat we een kleine 12 uur later een semi live verslag zouden lezen over a perfect day in Disney 's Hollywood Studios.

Nog lekker genieten en ook wij zijn natuurlijk zeer benieuwd naar de grote wisseltruck bij Alamo morgen.

Nancy zei

Weer een hele mooie dag, dat er nog vele mogen volgen!

Hier in het zuiden des lands is het toch wel flink wat warmer dan 12 graden en hebben al een paar keer van een soort van zomerse dag mogen genieten......de laatste 2 dagen is het wel wat minder maar het weekend beloven ze weer veel moois!!

Jullie een hele fijne dag.

Groetjes!

Marja en Tony zei

Kunnen jullie er alsjeblieft niet nog gewoon twee weken aan vast plakken, dit ging echt veel te snel...
Gelukkig morgen nog een verslag en dan natuurlijk nog een verslag van de hele terug reis, dus ik kan het gemis nog twee dagen uitstellen.
In ieder geval een hele fijne reis waarin jullie weer veel (leuke) dingen mogen meemaken.

Saskia zei

Jeetje, zit het er al weer op. Bedankt voor weer een heel leuk blog, het was genieten s'ochtends bij een kop koffie. Ik wens jullie een hele goede reis en tot de volgende keer.
Have Fun,
Saskia

Pieter en Petra zei

Wij gaan bij ieder bezoek aan Disney Hollywood zeker 2x kijken naar het optreden van Mulch, Sweat and Shears met hun heerlijke muziek. Petra zorgt overigens ook altijd dat ze uit de buurt blijft van de zanger, en dat lukt haar niet altijd ;-)

En ook wij zijn benieuwd wat voor 'verrassing' Alamo voor jullie in petto heeft. Het lijkt ons wel een komisch gezicht om Teleton & Telelidy in een Chevrolet Tahoe (of gelijkwaardig) te zien instappen :-)

Groetjes,
Pieter & Petra "PenPe"

Pieter en Petra zei

Nog even een reactie :

Een aantal volgers is in de veronderstelling dat jullie al op punt van vertrekken staan, maar gelukkig hebben jullie nog een aantal dagen te gaan :-)

... en wij als volgers dus ok met de blog ;-)

Groetjes,
Pieter

Rick, Sunshine State zei

Heerlijk verslag weer, ben benieuwd wat de Alamo verrassing wordt..

Nog veel lol!

Alfons, Mirijam en Manon zei

Huh wat? Naar huis? Watskeburt? Oh het zit er al weer op.. Jammer hoor, we hebben weer met veel plezier meegelezen, Bedankt! Komend weekend zet Peter Timofeef de thermostaat op 19, zodat jullie kunnen acclimatiseren, en wij in het zonnetje kunnen genieten van de Superbikes in Assen. Tot de volgende keer!

pumi1000 zei

Het is toch de autoruil bij Alamo he? Geniet daarna nog even van de laatste daagjes!!

Prachtige foto van de tower of terror en die lucht........super zo blauw!!

Gisteren zelf de laatste etickets besteld voor Seaworld en dan zijn wij er ook helemaal klaar voor.

Groetjes

Lotte zei

Jammer dat jullie vakantie er bijna weer op zit! Voor jullie, maar ook voor ons volgers. Het was/is fijn afhaken na een drukke dag met jullie geweldig geschreven verhalen :)
Heb je er wel eens gedacht aan columns te gaan schrijven? ;) Haha.
Geniet nog even!

Groetjes,
Lotte

Hinny, Ina en Dani Haan zei

Zijn zeer benieuwd in wat voor auto jullie je de laatste week gaan verplaatsen.
Kijken uit naar de volgende blog over de autoruil.
Veel plezier nog de laatste week.

arianne zei

bedankt voor de dagelijkse glimlach (wanneer gaan jullie weer :-))
Goede terugreis en ook hier gaat de temperatuur weer oplopen.

groetjes Arianne

Unknown zei

Oh is het nu al bijna voorbij?
Ik ga de blogs nog missen!
Kunnen jullie dan wel het mooie weer mee terug nemen naar hier?
Het is nog niet echt warm...

Liefs!

H(EL)EEN zei

Alamo, alamo wat heb je voor Teleton in petto?
We zijn erg benieuwd hier.....

We duimen mee hoor...

Mariska zei

Schitterende dag, wij wachten met spanning de auto switch af,
gr, Mariska

2theusa/Christa zei

Wat een heerlijke dag. Toch gek zo'n autoruil na 4 weken, ben benieuwd wat jullie nu krijgen.....

Robert-Jan en Yvonne zei

Ik liep weer paar dagen achter, maar ben inmiddels weer bijgelezen. Allemaal lekker relaxte dagen, mis alleen de aardbeitjes !

Ben benieuwd wat Alamo voor jullie in petto heeft !

Martin, Richard, Linda en Lisa zei

Jullie hebben in de laatste week toch nog een mooi cadeau in het vooruitzicht. Wat voor auto gaan jullie nu weer rijden, toch best wel leuk zo'n wisseling aan het eind van je vakantie met weer een volle tank benzine.

Geniet ze nog verder, maar dat doen jullie toch wel.