dinsdag 12 april 2011

Telefoon met Teleton

Vanmorgen ging de telefoon. Voor het eerst deze vakantie. Vorig jaar werden we suf gebeld door vervelende verzekeringenverkopers en door een mevrouw die op zoek was naar Mandy. De pestkop in Teleton liet haar iedere keer weer in spanning: “ Mandy, ik weet niet of ze er is, zal even voor u kijken, momentje……..”. Vandaag ging het om een melding van een kapotte lamp in de slaapkamer. “Heeft u al aan het kleine kettinkje aan de lamp getrokken” informeerde Teleton beleefd. “ Meestal gaat het licht dan wel aan”. Ja, dat had ze al geprobeerd. “Heeft u de lamp al geschud…..”. De pret was van korte duur, mevrouw hing op. Zonder te groeten. Have a nice day, prevelde Teleton, tegen beter weten in.

IMG_4770Animal Kingdom stond op het program. De thermometer stond op 26 graden toen we wegreden. Het was lichtbewolkt en er stond een heerlijk briesje. Teleton had er zijn strooien hoedje bij opgezet. Binnen een kwartier waren wij op het parkeerterrein van Animal Kingdom. We parkeerden als laatsten (of eigenlijk als eersten, dus vooraan…) in de rij en met een paar stappen schoven we in de gereedstaande tram. Na ons mocht er niet meer worden ingestapt.”Vort, Mirsa”, riep de trambegeleider op het achter-balkon en daar gingen we. De security keek niet zo nauw vandaag en bij de kaartcontrole konden we zo doorlopen. Even dreigde er oponthoud. Of we een dagkaart hadden, vroeg de vriendelijke enquêtrice. Helaas, wij zijn fans dus hebben we een jaarkaart. Toe maar, dacht het meisje en liet ons.

IMG_4639Vanwege de zeer aangename weersomstandigheden besloten we, voor dat we de gebruikelijke fastpass voor de Kilimanjaro-safaritocht haalden, een bezoekje aan de lokale apenheul te brengen. De orang oetang was met kennelijk verlof maar bij de gorilla’s langs de Pangani Forest Exploration Trail was heel de familie thuis. Wij zetten ons met een banaantje op een bankje in de schaduw en werden veel gefotografeerd. Weten die Amerikanen veel. Een vader met de mobilullofoon aan het oor meldde zich bij zijn familie: Ik loop nu in Afrika-land……….

IMG_4693We kuierden door Afrikaland naar Camp Minney-Mickey om het Festival of the Lion King mee te maken. de show loopt al vele jaren maar is kennelijk onverwoestbaar.  We moesten even in de rij, maar dat was in de schaduw van de bomen geen straf. Na de show zagen we een man die hem kennelijk tijdens de voorstelling behoorlijk geknepen had. Voor wie ook in de stemming wil komen, kijk even naar de foto’s!

 

IMG_4736Tijd voor de lunch, zoals meestal de laatste tijd bij de Yak & Yeti. KIp met rijst, knapperige groeten en honingsaus deze keer. Zoet en toch pittig. En toen was het al weer tijd om de fastpass te verzilveren. Het was de langzaamste fastpass ooit want we hebben al snel twintig minuutjes in de rij gestaan voor we in de truck werden geladen om vervolgens nog eens twintig minuutjes door elkaar te worden geschud. De dieren van Afrikaland waren, waarschijnlijk door de lekkere temperatuur, vrij levendig. Alleen de lamlendige luiwammes van een leeuw deed niet mee aan het spektakel, zodat we nog steeds vermoeden dat we hier met een opgezet exemplaar te maken hebben. Verder zagen wij de big five aan ons voorbij suffen en schuifelen want meer zit er echt niet in. Je bent al blij als er wat beweegt……

IMG_4757Omdat we de vorige keer Nemo al hadden bezocht en ook omdat deze kleine klerewipper bij Teleton weinig goeds kan doen omdat hij toch maar mooi Tarzan uit het Animal Kingdom heeft weggetreiterd, kozen we vandaag eens voor de wandeling door Maharajah Jungle Trek. Amerikaanse vaders zeggen voor het gemak Azië-land, denk ik. Een knap stukje werk waarbij we tot onze verbazing bewegende tijgers zagen. De reuzevaraan, die in werkelijkheid toch erg klein uitvalt, had  vandaag een sabbatical. Tijdens de wandeling vielen de uitbundig groeiende bamboestruiken ons op. Laten wij nu óók van die struikjes in onze eigen patio gezet hebben……..

 

IMG_4630Rond vier uur werd het drukkend warm, het aangekondigde front naderde kennelijk. Wij togen naar huis voor een siesta. Vandaag geen zin om zelf iets van een maaltijd te bereiden, maar na de rijst ook niet echt honger. Een mooie dag voor CiCi’s pizzabuffet. Met waardebon kwam de rekening op ruim elf dollar voor ons beiden. Nog geen negen euro, dan is het eigenlijk niet zo erg om je salade van een plastic bordje met een kromme vork te eten. En de pizzapunten? Die schuif je toch zeker uit de losse pols naar binnen!

IMG_4689Morgen zagen wij rond de noen de week doormidden. Wat de dag ons verder brengt, wij weten het echt nog niet. De boodschapjes deden wij al bij de Publix en Lidy spoelt de laatste wissewasjes net uit, dus hebben wij de hele dag tot onze beschikking. De voorspelling is gelijk aan vandaag; een koele dag met kans op afternoonshowers. Disney lonkt, maar het kan ook heel anders uitpakken. Wij houden inmiddels met het grootste gemak de zonzijde en braaf zijn we van nature al. Behalve als de telefoon gaat…….

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Met die hitte zou ik , net als de dieren er lekker bij gaan liggen en NIET BEWEGEN!!!!!!!!!!maar vlg mij lukt jullie dat niet zo erg,Ruud heeft ook altijd zoiets van .... zijn ze echt???
Ik krijg ook weer zin om eens naar florida te gaan,....wie weet.... erg he om tijdens je vakantie al over de volgende te dromen. gr (O)ma Agnes

Pieter en Petra zei

"Disney lonkt, maar het kan ook heel anders uitpakken".... nou wij zijn reuze benieuwd wat de volgende update ons gaat brengen ;-)

Groetjes & tot morgen,
Pieter & Petra "PenPe"

Rick, Sunshine State zei

Het blijft een heel mooi park, heerlijke foto's waarvoor dank.
Wij zijn ook weer benieuwd wat jullie morgen van plan zijn...

Nog veel plezier!!

Xandra, Jeroen, Christian en Anthonie zei

Haha, en je had nog zo gehoopt de beller weer in de z**k te nemen.

Maar wederom een leuk stukje en de lion king blijft ook gewoon hartstikke leuk.

Anoniem zei

Wat een mooie foto's weer. En zo met je strooien hoedje op lijk je wel een park ranger ;-)
Wat de dag van morgen ook brengt, veel plezier !

Ben zei

Wij doen altijd de safari als eerste + een fast pass voor nog een keertje. De eerste keer zijn ze altijd nog wat fit, de tweede keer wordt het al minder. Geldt ook voor onszelf trouwens ....

2theusa/Christa zei

Ach, die arme man, hij had het al zo moeilijk, en nu is het voor eeuwig vastgelegd :-), dankzij de opmerkzaamheid van .....
ha, ha, groet Christa

Unknown zei

Die dieren hebben groot gelijk om lekker te suffen.
Zou ik ook doen met die hitte!
Maar zo te zien was het weer een geslaagde dag..
Veel plezier nog!

Liefs en kusjes

mirjam zei

Wat een geweldige dag weer en mooie foto's weer vooral die laatste van de gorilla het lijkt wel of ie je aan kijkt.

Groetjes Mirjam

Natasja Valentijn zei

Wat een leuk park hè! Voor ons is het al even geleden, maar dankzij jouw verhaal en foto's lijkt het net gisteren.