maandag 11 april 2011

Een waterdicht verhaal

BILD1146Maandag. Aquatica-dag ook al kan je er misschien volgens de statistiek van Teleton op deze dag maar beter weg blijven. Omdat de lokale Timofeeff vandaag de warmste dag van de week af gaf en ook nog eens met een zeer hoge vochtigheidsgraad, trok Teleton de stoute zwembroek nog maar eens aan. Een nagelnieuwe, ook dat nog eens. De oude, vertrouwde badehose was nog van ouderwetsch, degelijk lycra materiaal. Een en al elastiek van de oude stempel, dus dat was ook qua corrigerende functie nog eens een hele geruststelling. Heel langzaam is in de loop der jaren de elasticiteit van de broek wat minder flexibel geworden waardoor de kans op ongewenste inkijk, of zelfs volledig verlies vooral bij onverhoedse bewegingen, te groot was geworden.

BILD1158De nieuwe zwarte zwembroek is voorzien van een moderne witte, doorschijnende binnenbroek van een materiaal dat de gemiddelde huisvrouw ook wel kent van de zakjes waarin de fijne was de machine ingaat. Volgens het labeltje droogt zowel de binnen- als de buitenbroek instantly aan het lichaam. Het elastiek in de band lijkt van solide kwaliteit en als extra veiligheidsmaatregel is er door de fabriek in Bangladesh een veiligheidsveter voorzien. Als het goed is, zit de broek zo stevig aan het lichaam verankerd dat zelfs een tsunami het zaakje niet van zijn plaats kan sleuren. De broek biedt ook plaats aan diverse zakjes, sommigen voorzien van handig klitten-band, maar altoos van een of meerdere gaatjes. Dit is om te voorkomen dat de broek wegens met water gevulde zakken, alsnog zelfstandig het ruime sop kiest. Je kunt in deze broek gerust eerst nog even wat boodschappen gaan doen, het model is multifunctioneel. Een broek dus, waar goed over nagedacht is en waarmee je, zeker met een bijpassend shirt, prima voor de dag kunt komen.

BILD1145Bepakt en bezakt sleepten wij ons naar het doodlopende plekje aan de Lazy River. Zoals gebruikelijk was daar nog volop keuze aan stoeltjes en loungers. Wij hadden ons nog maar net geïnstalleerd of een groepje van Zuid-Amerikaanse signatuur slofte in onze richting. De vrouwen droegen nog net geen bolhoed, maar zouden in een documentaire over een Peruaans berg-dorpje niet misstaan. De man hield de roedel nadrukkelijk bij elkaar, met de ene hand druk gebarend naar het gunstige plekje aan het water, de andere achter zijn rug houdend  BILD1142zodat de sigaret die hij daar verborg niet zo op zou vallen. Half in de bosjes staand gaf hij de vrouwen directieven, keek naar de stand van de zon, bepaalde de windrichting en zag dat het goed was. Nadat het kampement was opgeslagen zette het alfamannetje zich uit de wind achter de dames, met zijn rug naar ons toe op een lounger en stak een lekkere sigaret op. Dikke rookwolken pakten zich onder onze parasol samen. “Excuse me, sir…” probeerde Teleton de aandacht te trekken. Geen reactie. “Excuse me…..” nu een beetje harder, maar weer zonder resultaat. Roken tast kennelijk ook het gehoor aan. De man nam een flinke hijs en Teleton schreeuwde, on the top of his lungs: “Sir…..”. Verstoord draaide de man zich om. Wie durfde hem daar te storen? “No fumar” probeerde Teleton. Hij keek me ongelovig aan, maar gaf wel zijn verzet op. Tergend langzaam drukte hij zijn saffie uit. De dames stonden als een man op en als blikken konden doden, had Teleton maar kort plezier van zijn nieuwe zwembroek gehad.

BILD1150Zoals gewoonlijk ging Teleton pas laat in de middag te water. Horloge af, reservebril op, fototoestel van de Aldi uit de broekzak. Voorzichtig liep hij eerst een stukje tegen de stroming in. Elastiek en veter gaven geen krimp, broek zat als gegoten. Op de gebruikelijke, soepele wijze liet Teleton zich in een doorzichtige blauwe band zakken. Luchtbelletjes ontsnapten uit de geperforeerde zakken in zijn zwarte broek. Vier, vijf rondjes dobberde hij in de Lazy River terwijl hij behendig de waterval en de ergste fonteinen ontweek. Tevreden keek hij naar de zwembroek die keurig op z’n plek was blijven zitten, zelfs geen bouwvakkersdecolletee! Bij het verlaten van het parcours voelde hij de sleutelbos die hij ‘s morgens na het afsluiten van de auto gewoontegetrouw in een broekzak had gestopt. Hoe zou de elektronica  in de sleutel van de Dikke Dodge zich houden na een dikke drie kwartier in de Lazy River gedobberd te hebben? Met lood in de slippers liepen we de laatste meters over de parkeerplaats. Pas vlak voor de auto staand, durfde Teleton op het BILD1165Sesam open u knopje te drukken. Gehoorzaam knipperde de Dikke Dodge met zijn lichten. Ook het starten ging voorbeeldig.

En zo komt het, beste lezers dat de stemming in huize Teleton na dit waterdichte verhaal, nog altoos opperbest is. Er komt een koufront aan dat de temperatuur weer terugbrengt naar de aangename hoogtes van rond de 27 graden. De kans op een buitje bestaat, maar dan gaan wij morgen gewoon even iets anders doen. Zoals kijken naar de altijd weer vrolijk makende show “Festival of the Lion King” in het Animal Kingdom. Wij houden, rain or shine, de spreekwoordelijke zonzij en blijven zo braaf als een lammetje!

13 opmerkingen:

Anoniem zei

He... ik heb tot bijna het eind gedacht dat de broek het toch zou begeven ondanks alle positieve berichten. maar hij is het mannetje er wel mee hoor.Zelfs de sleutels waterbestendig. , dan heb je ook alleen maar de zonzij te zien , ondanks de pufjes ....gr (O)ma agnes

Dees zei

Net als Agnes dacht ik inderdaad ook dat het elastiek van de nieuwe zwemhose het zou begeven. Dan toch weer een geweldige wending in het plot van deze episode van het blog. Even als bij jullie zit door dit verhaal de stemming er hier weer goed in vandaag. Bedankt!

Pieter en Petra zei

De nieuwe zwembroek staat je keurig hoor en kleedt ook heel slank af ;-)

Fijn om te horen dat de 'electronic key' best wel tegen een stootje kan blijkbaar, want heb altijd getwijfeld aan de kwaliteit er van.

Groetjes,
Pieter & Petra "PenPe"

Rick, Sunshine State zei

Hoe is mogelijk dat die sleutel het nog gewoon doet, ... dat geluk dwing je schijnbaar gewoon af. ;-)

En de zwembroek staat je inderdaad gewoon goed!

Heerlijk relaxte dag, ik zou er ook zo'n zin in hebben ...

Alfons, Mirijam en Manon zei

'Rustig aan, dan breekt het lijntje niet' of het elastiek in dit geval. 27 graden, ik zou er voor tekenen vandaag.

2theusa/Christa zei

Kekke zwembroek, hoor! en ook nog waterproof...
waar verkopen ze die ?
:-) Christa

Hinny, Ina en Dani Haan zei

Zwembroek staat je uitstekend.
Voor onze zoon knip ik altijd het binnenbroekje eruit. Onderbroek eronder en je hebt een heerlijke luchtige korte broek van sneldrogende stof. Ook ideaal in de pretparken met waterattracties.
De zon laat ons hier vandaag in de steek. Water en wind en een miezerige 12 graden is alles wat wij hebben.
Veel plezier en houd de zonzij.

pumi1000 zei

Leuke foto's om zo ook de persoon te zien die het stukje schrijft!!

Kan niks anders zeggen dan heerlijk, heerlijk, heerlijk. Wij tellen stug verder af.

Groetjessss

Aggie zei

De zwembox staat je goed, de temperaturen zijn ongekend en de stemming is opperbest....wie wil er nog meer?! Have fun, dan lezen wij gewoon (een tikkeltje jaloers) mee!! Groetjes

Ronald / Jarjarbinks zei

Heerlijke dag weer lees ik.
Ook al wil Teleton het niet weten, maar je laatste week breekt aan.

Van hieruit, vandaag wat regen en 12 graden Celcius, wensen we je nog een hele mooie week met hele mooie verhalen.

Unknown zei

Leuke zwembroek hoor! Staat je goed!
Gelukkig deed de autosleutel het nog..

Knuffels!

derrobbie zei

Haha wij dachten er gaat wat met die zwembroek gebeuren,maar gelukkig bleef hij goed zitten.Gelukkig deden de autosleutels het ook nog.Al met al een zeer geslaagde dag voor jullie.

Groetjes Robert en Angelique

Mariska zei

Geweldige zwembroek, geweldige autosleutels, geweldig verhaal :)