zondag 17 april 2011

Laatste lentekriebels uit Florida

 

’t Is een herinnering zo als zovele,
Maar deze ene laat mij niet los……….

IMG_5086Vijf weken zijn voorbij gevlogen. Meer dan 100 mensen, vaak volslagen onbekend, namen de moeite om het blog regelmatig te volgen. Zeker 15000 keer werd het blog bezocht en aan de reacties te zien vonden veel lezers het de moeite waard. Dank voor alle aandacht en de vriendelijke reacties. Zelf heb ik ook weer veel plezier aan het schrijven van het blog gehad. Het helpt me enorm om alle indrukken, observaties, pleziertjes en ergernisjes te verwerken.

Voorjaar in Florida is een fantastische tijd. Wij boften enorm met het weer want volgens de weerman op de televisie werden regelmatig zomerse waarden bereikt. Ietsje minder had gemogen, want de drukkende warmte kost best wel wat energie. Gelukkig hadden we fijne auto’s om in af te koelen en ook thuis, op Cane Island deed de airco zijn werk. Ook de natuur laat zich in deze periode van haar IMG_5096beste kant zien. Florida ligt er groen en fleurig bij. Wij wonen zelf in een gemeente waar, onder leiding van de Burgemeester zelf, struikrovers de laatste vierkante meters plantsoen in onze wijk vernietigen. In de vrijgekomen strookjes storten ze meestal beton, als je geluk hebt zaaien ze gras in.  Heesters, bomen en struiken worden anno 2011 uitgeroeid in onze woonwijk. Hierna nemen vogels, muisjes en insecten de wijk. Slechts de mensen blijven over…….

IMG_5098Hoe anders gaat het er hier in Florida aan toe. Zelfs in de wat armoediger wijken vind je goed onderhouden groenstroken. Niemand flikkert zijn zooi zo maar op straat. Bougainvillea's  en andere struiken of planten bloeien uitbundig en als kinderen er in hun enthousiasme eens een bloemetje uit willen plukken, leggen de ouders hen even uit dat dit de bedoeling niet is. En de kinderen luisteren……Bij ‘ons’ in de buurt wordt het enige bedje narcissen, zodra er maar een knopje openspringt, ogenblikkelijk door het jonge volkje gestript. Zeg er maar niets van! Ouders kijken je zes weken niet meer aan onder het motto: “Ze moeten toch kunnen spelen….”.

IMG_5171En het is mede daarom dat Teleton altijd weemoedig wordt als de tijd van vertrek nadert. Heus niet alleen vanwege de barre vliegreis waar ik ook al helemaal geen trek in heb. Vandaag trokken wij voor de laatste keer naar Epcot. De Canon draaide overuren. Er was ook weer een optreden. Van Juice Newton. Of het kwam dat we haar repertoire niet zo goed kenden, of dat Juice en haar IMG_5165mannen vandaag hun dag niet hadden of misschien dat je vandaag bij Teleton wegens het naderend afscheid van Florida helemaal geen goed kunt doen, ik weet het niet. Maar ook bij al die andere toeschouwers kwam de stemming er maar niet lekker in, het was, wat je noemt een tamme vertoning.  Zelfs bij de meest bekende nummers van Juice: Angel of the morning en Queen of hearts. Kijk gerust even naar de foto’s. Het plezier spat er nu niet direct vanaf, ze kijken toch een beetje alsof ze net een telefoontje van de afkickkliniek hebben gekregen wanneer ze zich mogen melden. Gelukkig bewaren we hele leuke herinneringen aan Chubby Checker en Starship en dat maakt weer een hoop goed.

IMG_5185Wij hebben de condo inmiddels al een beetje aan kant. Freddy Mercury hielp mij bij het stofzuigen en in de tweede badkamer mag niet meer worden ge………………****. Morgen maken we de koffers in orde en dinsdag om 10:00 uur trekken we de deur van dit heerlijke appartement weer achter ons dicht. Over onze belevenissen in die tussentijd lezen jullie waarschijnlijk pas weer als wij voet op Belze bodem hebben gezet en onze koffiebruine Franse Mademoiselle de Mercury Marquis weer snel doet vergeten als ze ons zacht naar huis in Nederland zoeft.

Een verslag over de terugreis, de epiloog en een vooruitblik op volgende vrolijke Floridavakanties volgt zodra Teleton daarvoor weer een beetje in de stem-ming is. Hou tot die tijd zelf maar een beetje de zonzijde en blijf braaf, beste blogbezoekers!

45 opmerkingen:

Dees zei

Jullie vakantie is voor mij zelfs voorbij gevlogen. Bedankt voor 5 weken ontbijtjes met jullie fantastische blog.
Veilige thuisreis!

Patrice zei

Het is zo'n onzettend cliche om te zeggen dat aan alle goede dingen een eind komt want aan sommige goede dingen wil je gewoon niet dat een eind komt. Ook in Zeeland werden iedere ochtend met veel plezier de dagelijkse belevenissen in Florida gelezen. We hebben er van genoten en het maakte onze laatste loodjes een stuk aangenamer. De onderwerpen waren soms vertrouwd, maar iedere keer zat er weer een aangename en verrassende twist in. Chapeau !

Rest mij om jullie nog een laatste mooie dag in Orlando te wensen en een hele goede reis terug te wensen.

Wilfred, Monique en Danny zei

Goh, wat is het allemaal weer snel gegaan. Tijd vliegt, en vooral als het leuk is.

Jullie fijne vakantie zit er weer bijna op, net zoals ons heerlijke "ontbijtkrantje".

Bedankt voor de leuke berichtjes. We hebben er weer van genoten. Wij wensen jullie dan ook een goede reis!!

Heel veel groetjes,
Monique

Marja (Noa) zei

Tja, inderdaad voor ons zijn jullie 5 weken ook omgevlogen. Jammer dat we je gezellige verhalen weer een tijdje moeten missen. Maar ik denk dat we in het najaar de pc weer kunnen afstemmen op je blog. Eerst gaan we zelf Orlando onveilig maken.

Heel veel dank voor je leuke, smakelijke en smeuige verhalen. Ik wens jullie een veilige terugreis toe.

Groetjes uit Den Haag

Marja

Marja en Tony zei

Ik kan me voorstellen dat je nu al een soort van "heimwee" hebt terwijl je nog niet eens weg bent!

Jullie hebben een ieder geval weer een super tijd gehad om op terug te kijken, dat nemen ze jullie niet meer af.
Hopelijk volgt er snel een nieuwe periode over de belevenissen van Teleton en Telelidy

Bedankt weer voor de gelegenheid om mee te genieten van jullie vakantie.
Veilige en fijne terugreis
Groetje Marja

Pieter en Petra zei

Wij noemen het college van B&W ook altijd "Ali Baba en de 40 rovers" danwel "Prins Carnaval & de Raad van Elf" :-)

De 5 weken van jullie zijn echt omgevlogen, van de andere kant lijkt het wel of jullie een eeuwigheid zijn weggeweest.

Wij kijken uit naar de "Grand Finale" van de blog en houden tot die tijd braaf de zonzijde !

Groetjes,
Pieter & Petra "PenPe"

Rick, Sunshine State zei

Sjonge 5 weken heerlijk leesvoer, bakkie erbij... Dat zal afkicken worden zeg, maar wat hebben jullie het lekker gehad en je hebt gelijk, wij vinden het ook altijd zo heerlijk schoon en verzorgd in Florida. Bij thuiskomst lijkt alles een beetje grauwer om je maar snel uit de vakantie sfeer te halen...

Dat zal niet lukken toch :-)))

we wachten nog op de laaste blogsels wat die hebben we nog te goed.

Rick en Mandy

Hinny, Ina en Dani Haan zei

Door jullie blog is onze vakantie in no time 5 weken dichterbij gekomen.
Thuis wordt het deze week 24 graden, dus de zonzij kun je nog even volhouden.
Een goede terugreis gewenst.

Xandra, Jeroen, Christian en Anthonie zei

Jammer dat we straks weer zonder je blog verder moeten. Maar voor velen houdt dat in dat ze zelf naar Florida gaan of dat de vakantie alweer met rasse schreden nadert.

Een plezierige terugreis en reken alvast wat vertraging in bij Alamo vanwege je verkeerde bonnetje.

Anoniem zei

De tijd is voorbij gevlogen ongelofelijk.

Wij wensen jullie al vast een hele goede vlucht zonder problemen . En met een beetje mazzel is de temp hier ook aangenaam als jullie aankomen .

Bedankt voor het geweldige lees plezier!

Groetjes Debby en co

Aggie zei

Hallo luitjes, helaas komt er weer een einde aan jullie mooie, lange vakantie...maar het kan nooit lang genoeg duren! Ik snap precies hoe het voelt, de stemming zakt toch een tikkeltje, maar ach, een positief puntje: het is hier ook prachtig weer!!! Geniet nog van jullie laatste dag in Orlando en een heel goede terugvlucht. Groetjes van Aggie

Anoniem zei

Vijf weken alweer voorbij. Maar wat hebben jullie het goed gehad. Niemand pakt je dit meer af. Jullie hebben denk ik weer voor de volle 100% genoten. En ik hier achter mijn schermpje heb ook voor de volle 100% meegenoten van alle belevenissen, waarvoor mijn grote dank.
Geniet nog maar lekker van de laatste dagen en alvast een veilige reis terug naar huis gewenst.

Sonja

Anoniem zei

Beste Teleton (en Lidy),

Ik, één van je anonieme lezers, heb ontzettend van je schrijfkunsten genoten!

Wij vertrekken over twee weken naar Amerika en dit blog voelt als een begeleiding naar de uiteindelijke vertrekdatum!

Bedankt voor de prachtige verhalen!

Jan

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Jacqueline zei

Wat ben ik blij dat je op je ooit genomen besluit ben teruggekomen om te stoppen met schrijven van blogs. Gelukkig kruipt het bloed waar het niet gaan kan en begon het toch weer te kriebelen. Anders hadden we het nu zonder vijf heerljke weken moeten doen waar elke ochtend werd gestart met leesvoer uit Orlando.
Het heeft onze wachttijd naar onze vakantie een stuk plezieriger gemaakt. Ik kan me voorstellen dat je op dit moment het toch allemaal minder zonnig vindt omdat je morgen weer naar huis moet. Ik kan me dat gevoel nog heel goed herinneren. Het voelt toch heel anders hier in Nederland en dan bedoel ik dat toch niet als iets positiefs.
Ik wens jullie een fijne terugreis, zonder strubbelingen en gelukkig doet het zonnetje hier ook zijn best al zijn de temperaturen hier toch wel flink lager.
Bedankt voor alle gezellige ochtenden

de Schipkes( eigenlijk van 't Schip haha) zei

Goh net wat iedereen zegt de 5 weken zijn omgevlogen.
Zal het wel weer gaan missen hoor iedere ochtend weer even kijken of er al weer iets nieuws vanuit Orlando was.

Vind het altijd zo leuk om iets van niks dat je daar weer een heel verhaal van weet te maken.

Ik kijk uit naar wat nog komen gaat wens jullie alvast een hele goede en fijne reis terug en zoals het er nu naar uit ziet zijn de temperaturen ook erg gunstig.

groetjes Lea

Cynthia en Theo zei

De vijf weken zijn snel voorbij als je het naar je zin hebt.
Vast een goede reis terug voor jullie.

pumi1000 zei

5 weken voorbij......als ik het zo lees is het snel gegaan, terwijl het wachten zo lang duurt voor je zelf mag gaan.....

Jullie maken je weer klaar voor de terugreis. Maar deze 5 fantstische weken neemt niemand jullie meer af.

Goede reis terug!!!! De zon wacht op jullie hier.

Esther zei

Jammer dat het weer bijna voorbij is.
Ik heb genoten van jullie blog.

Groetjes
Esther

Ben zei

Bedankt voor de fijne verhalen de afgelopen weken. En nou wij !!!!!!

Ingrid en Michael zei

Het was echt leuk om met jullie mee te lezen, dus ook wij gaan hier wat missen! Tijd om gedag te zeggen is nooit leuk, maar het is geen afscheid, het is een tot ziens!
(als het helpt...).
Fijne terugreis gewenst.

Twinmom1995 zei

Jammer dat het al weer voorbij is, zoals iedereen zegt: Het is omgevlogen.
Een goede reis naar huis!

kimmie zei

jemig dat is heel snel gegaan. Jammer dat het er bijna weer op zit maar ik heb weer genoten van de leuke verhalen. Goede reis terug en tot de volgende ?

Mariska zei

Bedankt voor de mooie, leuke, wijze verhalen, op deze manier hebben wij toch dit jaar weer een stukje Florida gedaan! Een hele goede terugreis en de zonzijde houden moet deze week lukken want weersvooruitzichten hier zijn goed,
gr,
Mariska

Sunshineman zei

Sterkte met de straks onvermijdelijke ontwenningsfase. Je kunt altijd nog je eigen blog teruglezen om weer een gelukzalige lach op het gezicht te krijgen. Bedankt voor de amusante epistels. In juni volg ik jullie voorbeeld en maak m'n eigen blog.
Heb het goed, en zie ook in ons land de zonzij!

Twan en Judith zei

Gelukkig weet je altijd zeker dat "ze" binnenkort toch weer gaan, en er vast weer een blogverslag volgt.

Bedankt voor de leuke stukkies en geniet vandaag vooral van de lekkere Floridasfeer.
Alvast een goede terugreis!

Greetzz
Twan

barkiesgoesflorida zei

Ook van ons bedankt voor de gezellige verhalen. Gelukkig hebben jullie ons een beetje door de rustige tijd geholpen. Andere blogs gaan nu volgen.
Lijkt ons het einde om ook eens zo lang te gaan.
Goede reis en tot de volgende keer.

Unknown zei

Beste Ton en Lidy
Jammer dat we elkaar niet tegen zijn gekomen hier in dit geweldige Florida ,maar we hebben genoten van je verhalen en heb er wel de nodige insperatie van af gehaald voor ons blog .
Ik heb ook geschreven het zal niet zo smeuig zijn als van Ton maar ik blijf mijn best doen ,ja alle begin is moeilijk.
Goede vlucht en wij houden hier de zon zijde.
Groet Gerrit&Joke

derrobbie zei

Wat zijn die 5 weken omgevlogen zeg. Maar het gaat altijd snel als je het erg leuk hebt. Hartelijk bedankt voor de mooie en amusante verhalen die je hebt geschreven. Wij wensen jullie een hele goede terugreis toe.

Groetjes Robert en Angelique

Anoniem zei

Bedankt voor alle leuke verhalen met veel humor.
Ik heb heerlijk meegenoten van jullie vakantie.

Ronald / Jarjarbinks zei

He Ton en Lidy, bedankt voor uw verhalen en een hele goede terugreis.

Monique zei

Nou moet ik op zoek naar een andere ochtendkrant. Heb er weer ontzettend van genoten de afgelopen vijf weken.

Een hele goede terugreis gewenst.

H(EL)EEN zei

Wat een heerlijke tijd hebben jullie daar gehad. Ik denk dat jullie nog het meeste de aardbeien gaan missen. De kogelharde Spaanse hier smaakt voor geen meter.

Ik wens jullie een fijne terugreis. Ik hoop dat ie kort mag zijn en ik kan me niet voorstellen dat die 5 weken al om zijn.

Bedankt nogmaals

Martin, Richard, Linda en Lisa zei

Wij als nummer 33 of misschien wel 34 (als iemand eerder klaar is met zijn reactie te plaatsen) in de rij, willen jullie heel erg bedanken voor het heerlijke en vermakelijke leesvoer wat jullie ons weer hebben gegeven de afgelopen 5 weken.
Het gevoel van die Amerikaanse mentaliteit kennen wij ook als geen ander, altijd vriendelijk, alle ruimte en respect voor je omgeving en de natuur.

Heel veel sterkte met het afscheid nemen van jullie tweede thuis en met de terugreis.

Totziens bij jullie laatste update.

Martin, Richard, Linda en Lisa zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
2theusa/Christa zei

Dat wordt afkicken! Het was al een gewoonte geworden, bij het ontbijt even het blog van Teleton lezen. Dan tegen elkaar: heb je dit gelezen.. moet je horen....
Bedankt! voor de leuke verhalen en een goede terugreis!
Harm en Christa

mayfrank zei

pffffffff dat die 5 weken nu al om zijn, betekent dat ik pas 2 weken terug ben.......en nog maar 47 weken hoef te wachten....
Zoals velen hebben ook wij genoten van al die verhalen en gaf je ons af en toe het gevoel dat we er toch nog een beetje waren door zoveeeeeeeeel herkenbaarheid te verwoorden.
Thanks!

mirjam zei

Nou voor ons zijn die 5 weken ook voorbij gevlogen we hebben elke avond genoten van je blog dat word afkicken voor ons hoor!!!Een hele goede terug reis groetjes Mirjam

Robert-Jan en Yvonne zei

Wauw, een indrukwekkende lijst van goede wensen voor de terugreis. Veel meer dan jullie ook een goede terugreis wensen, kan ik er niet aan toevoegen!

Nancy zei

OOk vanuit het Zuiden de slands rest ons niets meer dan jullie een heel goede en veilige terugreis te wensen!!

Ton, Wijnie en Bart Staalstra zei

We wensen jullie vanuit Haastrecht een goede reis terug. Ook wij hebben weer genoten van je unieke manier van schrijven. we zijn zelfs zo geïnspireerd dat we deze keer ook een blog gaan bijhouden. De standaard is door jullie hoog gezet maar we zullen ons best doen.
Bedankt voor de afgelopen vijf weken. En safe trip home!

Natasja Valentijn zei

Ik heb met plezier je blog gelezen! Je hebt jullie vakantie heel mooi en leuk beschreven. Dank dat je dit met ons wilde delen!

Anoniem zei

HOi Teleton,

bedankt voor al jullie leuke avonturen de afgelopen 5 weken ! Het was een feest om elke dag jullie weblog te lezen.

Groeten van Kim

Claudia zei

Helaas, aan al het goede komt een eind.
En zoals altijd vliegen vakanties voorbij. Ik heb in ieder geval enorm genoten van jullie blog en heb nog meer zin gekregen in onze eigen vakantie.
Morgen goede terugreis en tot een volgende keer.

Anoniem zei

AAAAAAAAAah, ja ik moet nog niet aan onze terugreis denken, brrrrrr,maar jullie zijn al weer zo met de vlg reis bezig, dat houd je op de been he, en als ik dit nu schrijf, zijn jullie vast al op Ned. bodem, aaaaach,weer toeleven naar vlg vakantie is ook leuk. Sterkte met uitpakken wassen en opruimen........ Ik mag nog even verder (maar zulke verhalen als jullie krijg ik (nog) niet voor elkaar. gr (O)ma agnes