vrijdag 22 april 2011

Een gewichtige zaak

Bij United werden we opgewacht door een medewerker die de koffers weegt, voor je door kunt lopen om je in te checken. Een gewichtig persoon. Een tikkeltje overige-wichtig. Iemand die uit eigen ervaring weet waar ‘ie het over heeft, zowel als het om een paar onsjes als over een behoorlijk aantal kilogrammen gaat. Type Billie Turf, zullen we maar zeggen.

Voor ons was een Europese familie aan de beurt om de valiezen te laten wegen. Moeder had de regie. Had ze die maar eerder genomen. Koffer 1 op de schaal. Stoïcijns meldde Billie dat de koffer twaalf kilo te zwaar was; “Daar moet u even iets aan doen, mevrouw want overgewicht kost 200 dollar per koffer". Moeder slikte, maar was gezien het overige aantal koffers nog niet kansloos. Koffer 2. Zestien kilo te zwaar. Moeder luisterde al niet meer naar de dienstmededeling over de kosten, maar stond letterlijk met de handen in het haar. Met nog een koffer en een duffeltas te gaan, had ze geen schijn van kans meer om dit zaakje te repareren. Koffer 3, vijf kilo te zwaar. Game over! Voor 33 kilo overgewicht heb je minstens twee extra koffers nodig en waar haal je die nu zo een, twee , drie vandaan op het vliegveld. De familie werd naar een hoekje gedirigeerd waar men met de moed der wanhoop aan de herstructurering van de koffers begon.

Zelfverzekerd stapte Teleton met zijn twee koffers naar de weegschaal. Ze waren immers dank zij de veerunster van de Walmart thuis al aan de gewichtsinspectie onderworpen. Zelf waren we heel tevreden over de 22 kilo van het ene, een halve kilo meer voor het andere exemplaar. Een halve kilo te zwaar was het verdict; “Daar moet u even iets aan doen, meneer want overgewicht kost 200 dollar per koffer". Billies woord was wet en zijn weegschaal geijkt. Voor dat geld wilden wij dat varkentje wel even wassen, maar we zochten vergeefs naar het zakmesje wat in het zakmessenvakje in de koffer zou moeten zitten en waarmee we het tie ripje wilden doorsnijden. Gelukkig hadden we nog wel een scherpe zakdoek waarmee we de koffer open gekregen. Fluks een badhanddoek uit de koffer gehaald en in de handbagage gepropt. Billie was helemaal happy en liet ons, zonder de koffer te wegen, door. We hoorden de radeloze moeder onderhandelen over de tarieven van het overgewicht. Billie bleef vriendelijk, beleefd en geduldig maar gaf geen krimp.

Op wat kleinigheidjes na, zoals een congestie boven Washington wegens bar weer wat ons op een paar extra rondjes kwam te staan waardoor we nog net op tijd voor de aansluiting naar Brussel bij de Gate aan het andere end van het vliegveld aankwamen, verliep de terugreis verder probleemloos. Op Zaventem stond de bus naar het Ibis al op ons te wachten. Er waren geen files zodat we even na half tien thuis waren, waar de thermometer in de tuin inmiddels al 23 graden aanwees. Hij hangt pal in de zon, dan zit je altijd goed!

IMG_2847En zo werd het ons gemakkelijk gemaakt om ook hier de zonzijde te houden. Hoewel ik best nog wel een poosje in Florida had willen blijven, is het ook fijn om je eigen bed, bad en wc-bril weer te zien. IJs en weder dienende trekken wij dit jaar nog wel een keertje naar Florida maar dan moeten de ticketprijzen ons wel gunstig gezind zijn. Flexibel als we zijn, kijken we de ontwikkelingen eens een poosje aan.

Voorlopig teren we op de herinnering aan een heerlijke voorjaarsvakantie en dat pakt niemand ons af. Voor ieder die ons in de afgelopen periode heeft gevolgd: Hele fijne Paasdagen en een mooi voorjaar gewenst en dank voor de belangstelling voor onze belevenissen!

Blijf braaf beste bloglezers  en….wat nog veel gewichtiger is; blijf vooral gezond. Graag tot een volgende keer!

26 opmerkingen:

Patrice zei

Welkom thuis ! Zojuist even je laatste 2 blogjes gelezen over de terugreis. Die is op wat ini mini hick-upsjes weer goed verlopen. Zoals je al gemerkt hebt, hebben we goed weer voor jullie besteld zodat de overgang niet al te groot voor jullie is.

Het was een genot om mee te mogen genieten van jullie avonturen en het zal jullie dan ook niet verbazen dat we nu al uit kijken naar the sequel.

Zonnige groetjes vanuit het Zeeuwse.

Hinny, Ina en Dani Haan zei

Fijn dat jullie de grote oversteek weer hebben overwonnen en goed zijn aangekomen in het zonnige Nederland.
Hier in het hoge noorden houden we ook nog even de zonzij tijdens de paasdagen, dus dat zit helemaal goed.
Fijne paasdagen toegewenst.

Marja en Tony zei

Welkom terug, we hebben de temp hier een beetje voor jullie opgeschroefd zodat de overgang niet al te groot zou zijn!
Ook voor jullie een stel heerlijke Paasdagen, succes met de jetlag en geniet van het mooie weer.
Ik vond het weer zalig om te lezen wat voor kijk je op de mensen en hun gewoontes hebt, ik verheug me nu alweer op jullie volgende vakantie.

2theusa/Christa zei

Welkom in Nederland!
Het was heerlijk de dag te beginnen met jullie "kijk" op en de belevenissen in Florida. Dat wordt afkicken voor alle volgers. Heel erg bedankt voor het meelezen. Ook voor jullie fijne paasdagen.
Groeten Harm en Christa

Jacqueline zei

Bedankt voor de waarschuwing dat er toch wel flink gecontroleerd kan worden. We nemen een handweger(?) mee maar zullen zeker aan de zééér veilige kant blijven want ik moet er niet aan denken om op het vliegveld te moeten schuiven.
Het was heerlijk om jullie blog elke dag te lezen, het was een goed begin van de dag.
Ik wens jullie nu dus hetzelfde want wij (maar met ons nog vele andere) mogen dit weekend gaan en zijn ook van plan elke dag een flink verslag te schrijven.

Groetjes
Jacqueline

H(EL)EEN zei

Hey luitjes welkom thuis hoor. Jullie bedankt voor de fijne vakantie waardoor we konden genieten van het mooie en grappige blog.

Fijne paasdagen en tot blogs

derrobbie zei

Welkom thuis in het zonnige nederland.Jullie hoeven in ieder geval niet af te kicken van het mooie weer.Hartelijk bedankt voor jullie mooie verhalen en tot een volgende keer.

Groetjes Robert en Angelique

Nancy zei

Goed om te lezen dat jullie weer veilig en wel in Nederland onder de zon schuiven...

Ook voor jullie hele fijne paasdagen gewenst!!

Robert-Jan en Yvonne zei

Weer met heel veel plezier meegelezen ! De terugreis is weer soepel verlopen en zo kunnen wij jullie dus ook mooie Paasdagen wensen met een Floridiaans zonnetje !

Anita zei

Het was fijn om iedere ochtend je blog te kunnen lezen, bedankt voor de verhalen. Jullie hebben weer een fantastische vakantie achter de rug en kunnen hier verder genieten van het zonnetje. Wij hoeven gelukkig niet af te kicken want er zijn veel verslagen om te volgen de komende periode.
fijne paasdagen en tot een volgende keer.

Anoniem zei

Hallo, We hebben lekker anoniem meegelezen en genoten van jullie verhalen. Bedankt! Wij gaan in Juli!

Sunshineman zei

Volgende keer lees ook ik graag jullie ochtendkrantje bij een hollands bakkie koffie. Tot dan!

Dees zei

welkom thuis! Fijn dat we weer met jullie mochten 'meereizen'.
Graag tot de volgende keer.

Rick, Sunshine State zei

Welkom thuis, het was weer een feest elke ochtend.

Tot een volgende keer!!

Bosevents zei

Weer heel huids thuis en dat is fijn want dan zal er snel weer een blog zijn.

Wij houden nog even de zonzij hier op de camping

bedankt

Anoniem zei

Welkom terug in zonnig Nederland. Fijn dat de terugreis zo soepel is verlopen. Nogmaals dank voor je geweldige verhalen, het was weer een feestje.
Dus absoluut tot de volgende keer !

Xandra, Jeroen, Christian en Anthonie zei

Boek maar snel weer een nieuwe vakantie zodat we weer heerlijk kunnen genieten van het blog.

pumi1000 zei

Welkom thuis en geniet van de komende paasdagen!!!!

Fam Verkoelen-Roeland zei

Alle mooie liedjes duren niet lang. Prachtige verblijf ginds gehad en heel wat ervaringen en herinneringen (weer) rijker.
Geniet nog wat na in het zonovergoten thuisland !
Groetjes,

Hilde en co

Remco zei

Hoi Tin en Midy,

bedankt weer voor de prachtige verhalen, was weer super om mee te lezen, ook vanuit Florida :-)
Volgende keer echt koffie komen drinken hè!!

Greetz, Remco

Martin, Richard, Linda en Lisa zei

Hoi Ton & Lidy,

Gelukkig dat de terugreis spoedig is verlopen en dat jullie goed hadden nagedacht over het gewicht van jullie koffers.
Heel veel dank nogmaals voor de overheerlijke verhalen elke dag, we hebben weer volop genoten!
Hopelijk tot de volgende keer.

Hele fijne paasdagen toegewenst van uit een zonnig Mokum.

Groeten van Martin, Richard en Linda.

Twinmom1995 zei

Ook wij hebben met veel plezier meegelezen.
Met deze temperaturen is het lekker thuis komen.
Bedankt dat wij met jullie hebben mogen meelezen.
Fijne paasdagen.

Pieter en Petra zei

Wat de koffers/gewicht betreft zijn wij blij dat wij zijn gepromoveerd tot Premier Members bij United :-)

Heerlijk dat jullie terug in NL ook weer meteen braaf de zonzijde kunnen houden. Nogmaals bedankt voor de mooie verhalen de afgelopen 5 weken, het was echt een dagelijks feestje !

Ook wij zullen proberen gezond te blijven en wie weet treffen wij elkaar later dit jaar in Orlando.

Groetjes,
Pieter & Petra "PenPe"

Karen aka cloggie68 zei

Gelukkig hebben jullie wat Floridiaans weer mee teruggenomen zodat de achterblijvers er ook een beetje van genieten... Geniet weer lekker van alle luxe thuis en bedankt voor de (wederom) mooie schrijverijen!

Yvette en Emiel zei

Ook wij zijn weer terug van onze reis.
Vandaar ook pas dat ik nu het laatste weekje van jullie verslag heb kunnen lezen.

Heerlijk genoten weer van dit verslag en ik hoop dat er snel weer een nieuwe trip voor jullie is want dan is er voor ons weer zo'n heerlijk reisverslag!!!!!!!!

Groetjes

usa prakkers 2011 zei

mag ik nog een vraag stellen over het ophalen van de auto bij Alamo?

We zijn lid geworden van Alamo insiders en heb de extra bestuurders in gevuld bij Save time kunnen we nu zo doorlopen. Hoe gaat het precies in zijn werk??

Alvast bedankt voor de info,

Linda Loots